Wall Street protestosunda rekor gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Wall Street protestosunda rekor gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 10:55

ABD'nin New York kentinde ekonomik kriz, küresel ısınma, işsizlik ve sosyal eşitsizlik gibi sorunları protesto eden yüzlerce gösterici, kentin ünlü Brooklyn Köprüsü'nü trafiğe kapatınca polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kentte iki haftadır süren ve ünlü finans caddesi Wall Street'te yoğunlaşan gösterilere katılan protestoculardan bir kısmının uyarılara rağmen köprüye yönelmesi ve bir trafik şeridini saatlerce kapaması üzerine polis harekete geçirdi.

 

PROTESTOCULAR BROOKLYN KÖPRÜSÜNÜ KAPATTI / FOTO HABER

 

New York polisi, trafiğin akışını engelleyen ve polisin müdahalesine direnen 700 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

POLİSLE GÖSTERİCİLER ARASINDA ARBEDE ÇIKTI / FOTO GALERİ

 

Brooklyn köprüsü, polisin müdahalesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

 

New York'ta dün de binlerce kişi, daha önce işgal ettikleri Wall Street'te yürüyüş yaparak ekonomik krizin etkilerini protesto etmiş, gösteri olaysız geçmişti.

 

Gösterilerine iki hafta önce başlayan protestoculardan 80 kadarı da 24 Eylül'de güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

 

GEÇİM SIKINTISI PROTESTOSU

Brooklyn’de yaşanan protesto gösterisine ülkenin dört bir yanından gelen ABD’li katıldı. Ohio eyaletinden gelen Moira Laughlin adındaki gösterici, iki buçuk yıldan beri işsiz olduğunu belirtti.Laughlin, “İki tane çocuğum var. Mortgage ödemelerimi çok zor karşılıyorum” dedi.

 

Wall Street’te kamp kuran ve sokaklarda yürüyüşe geçen çok sayıda gösterici ise polisin kendilerine şiddet uyguladığını öne sürdü. Görgü tanıkları polisin göstericiler üzerine biber gazı sıktığını belirtti.

 

Çok sayıda insanın yoksulluk, toplum içi şiddet ve adaletsizliği protesto ettiği gösteriye çok sayıda sendika da destek verdi. Ayrıca, ünlü aktris Whoopi Goldberg ve belgeselci Michael Moore'da protestocuların arasında yer aldı.

Haberin Devamı

 

New Mexico eyaletinin başkenti Albuquerque, Boston ve Los Angeles kentlerinde de benzer protestolar düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!