VW’nin en büyük kozu yeni Passat

Güncelleme Tarihi:

VW’nin en büyük kozu yeni Passat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 22:16

Volkswagen, Autoshow fuarında yeni Passat ve Polo GTI’nin Türkiye lansmanını yaparken, yeni Jetta’yı da ilk kez Türk tüketicilerin beğenisine sunacak. Fuarda VW’nin standında ayrıca yıl içinde pazara sunulan makyajlı Touareg, Passat CC, Tiguan ve Scirocco gibi sınıflarının başarılı modelleri yer alacak.

Fuarla birlikte satışta

VOLKSWAGEN’in ilk olarak 1973 yılında pazara sunduğu ve tüm dünyada 15 milyonun üzerinde satış adediyle sınıfının en başarılı modellerinden biri olarak kabul edilen Passat’ın 7’nci nesli Autoshow fuarıyla birlikte Türkiye’de 51 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. VW’nin yeni tasarım DNA’sını takip eden yeni yüzü ile dinamik bir görünüme sahip olan Yeni Passat, 2010 yılının Yeşil Motoru ödülüne sahip “BlueMotion Technology” motorları ile pazara sunulacak. Trendline, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım donanım seviyesine sahip araçta, Start/Stop ve Fren Enerjisi Geri Kazanım Sistemi standart olarak sunuluyor. Yeni model ayrıca Şehiriçi Fren Asistanı ve Yorgunluk Algılama Asistanı gibi teknolojilerle de ön plana çıkıyor. Yorgunluk Takip Asistanı, araçta kullanıcının sürüş tekniğini belirli periyotlarla sistem tarafından kontrol altında tutup, yorgunluğu hissedip sürücüyü uyarıyor. Yeni Passat’ın bir başka dikkat çeken özelliği ise bagajının bacak hareketiyle açılabilmesi. Cebinizdeki anahtarı algılayan sensörler, eliniz paketlerle doluyken, bacağınızı hafif yukarı kaldırmanızla açılabiliyor. Tüm motor seçeneklerinde Bluemotion Teknolojisine sahip olacak Yeni Passat biri benzinli olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle pazara giriş yapacak. Yeni Passat, BlueMotion Technology ile donatılmış 122 beygir 1.4 TSI benzinli, 105 beygir 1.6 TDI ile 140 ve 170 beygir 2.0 TDI dizel motor seçeneklerine sahip. Yeni Passat’ta yer alan Volkswagen’in çift debriyajlı Tiptronik DSG şanzıman ise 1.6 dizel motor dışında tüm versiyorlarda yer alıyor.

Yeni Jetta 2011’de geliyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’nin ilk olarak 1979 yılında tanıttığı ve aradan geçen 31 yıl içinde ulaştığı 9.5 milyon adet satış rakamıyla önemli bir başarı yakalayan Volkswagen Jetta’nın altıncı neslide fuarın Alman marka adına bir diğer yıldızı. Volkswagen’in çevre duyarlılığı konusunda ödül rekortmeni TSI motor seçenekleriyle ile birlikte 2011 yılında Türkiye pazarında satışa sunacağı Yeni Jetta, 1.2 TSI teknolojisine sahip 105 beygir gücündeki motoruyla, gerçek bir sürüş keyif sunuyor. Modelin benzinli motorları ise, yakıt tüketiminde çarpıcı tasarruf değerleri sağlayarak kullanıcının her türlü ihtiyacına cevap verebiliyor.

Polo ailesinin en hızlısı

VW, Autoshow’da Polo ailesinin en hızlı üyesi Polo GTI’ı da ilk kez tanıtıyor. 180 beygirlik 1.4 TSI motora sahip Polo GTI, standart olarak sunulan DSG şanzımanla 229 kilometre maksimum hıza çıkıyor. 100 kilometre hıza 6.9 saniyede ulaşan Polo GTI, bu performansına karşılık 100 kilometrede ortalama 5.9 litre yakıt tüketimi ve 139 gr/km CO2 emisyon değerine sahip.

Amarok ilk kez fuarda

VW Ticari Araç, İstanbul Auto Show Fuarı’nda yeni modellerini sergiliyor. Geçtiğimiz günlerde pazara sunulan yeni Caddy modelinin yanısıra, Volkswagen’in ürettiği ilk Pick-up olma özelliğine sahip Amarok da ilk kez fuarla birlikte Türk otomobilseverlerin karşısına çıkıyor. Fuarda ayrıca, Multivan serisinin 25. Yıl Dönümü nedeniyle özel olarak hazırlanan ‘Multivan Edition 25’ modeli de sergileniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!