Vurgun davasına 3 günlük duruşma

Güncelleme Tarihi:

Vurgun davasına 3 günlük duruşma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 02:03

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın bazı ihalelerine ilişkin yürütülen ‘Vurgun Operasyonu’ soruşturmasının sonunda 13'ü tutuklu 361 sanık hakkında açılan dava Ankara 1 No'lu DGM'de başladı. 3 gün sürecek duruşmanın ilk gününde kimlik tesbitine başlandı.

İddianamede, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Mehmet Sedat Aban, ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, devlet alım-satımında ihaleye fesat karıştırarak çıkar sağlamak’ suçundan 3 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. İddianamede, görevden alınan ve tutuklu yargılanan diğer sanıklar şöyle:

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Vekili İlkutlu Gönülal, Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Yeterlilik Komisyonu Başkanı Mehmet İnce, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdür Vekili ve Yeterlilik Komisyonu Başkan Vekili Mehmet Dikmen, İhale ve Program Takip Şube Müdürü Mehmet Ali Erkılıç, yeterlilik komisyonu üyeleri Mehmet Ali Sargın, Selim Özcan ve Davut Yahşi, Ankara İl Müdürlüğü'nde eski Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Kenan Bozokalfa, tüm ihalelerin hazırlanmasında ‘kilit adam’ olduğu belirtilen Fethi Soydan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müşaviri Sedrettin Dinçer, Pırlanta İnşaat Şirketi'nin sahibi Mustafa Eriş, İbrahim Mithat Eşmeli hakkında 24'er yıla kadar ağır hapis isteniyor.

İddianamede, çoğunluğunu müteahhitlerin oluşturduğu 348 kişinin ise ‘cemiyet mensuplarına yardım’, ‘artırma veya eksiltmeden menfaatle çekilme’, ‘devlet alım-satımına fesat karıştırma’ iddiasıyla cezalandırılmaları isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!