Vural Savaş'a destek imzaları

Güncelleme Tarihi:

Vural Savaşa destek imzaları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmir Ulusal Güçler Birliği (İUGB), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'a destek vermek amacıyla imza kampanyası başlattı.

İUGB Dönem Sözcüsü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Metin Aydoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Savaş'ın üstün hukuk bilgisini ve Cumhuriyet ilkelerine olan inancını, yasaların uygulanması yönündeki onurlu çalışmalarını takdirle izlediklerini belirtti.

Aydoğan, toplanan imzaların, birlik üyesi 5 derneğin temsilcileri tarafından 4 Kasım Çarşamba günü Ankara'da Başsavcı Savaş'a sunulacağını belirtti.

İmza kampanyasının metninde, ‘‘Zayıflık ve korkaklıklarının sonucu olarak sizi tehdide yeltenenler, ülkemizin aydınlık geleceğini hiçbir biçimde karartamayacaklardır. Siz, ulusları uyanmaktan alıkoyan en ağır kabusu ortadan kaldıran Cumhuriyetimizin gerçek anlamda başsavcısısınız. Her zaman ve her koşulda yanınızda olacağız’’ sözlerine yer verildi.

Birliği oluşturan; Kemalist Laikler Derneği'nden Avukat Vural Alp Özkaya, ADD İzmir Şubesi'nden Doktor Nüket Kurultay, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği'nden Gülay Seyran, Tabibler Odası'ndan Suat Kaptaner ve TÜMBEL-SEN 1 Nolu Şube'den Hüseyin Koç, 4 Kasım'da Ankara'ya giderek imza kampanyasının metnini Savaş'a sunacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!