Vural: Görüntülü telefon 2003'te tamam

Güncelleme Tarihi:

Vural: Görüntülü telefon 2003te tamam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 01:46

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, görüntülü mobil iletişim teknolojilerinin bu yıl içinde lisans çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2003 yılında ticari hale geleceğini söyledi.

Ericsson Türkiye, WCDMA World Tour ile geleceğin iletişim teknolojisi olan 3G ‘‘Üçüncü Kuşak Mobil Teknolojileri’’nin tanıtımı kapsamında Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, ilk görüntülü telefon konuşmasını gerçekleştirdi.

İsveç'ten gelen özel aracın sağladığı olanakla görünütülü bağlantıyı gerçekleştiren Vural, bağlantı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vural, görüntülü mobil iletişim teknolojilerinin bu yıl içinde lisans çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2003 yılında ihalenin yapılabileceğini belirtti. Vural, 3G'nin yaşama geçmesi konusunda izlenecek yolu şöyle açıkladı:

‘‘Öncelikle, Telekomünikasyon Kurulu tarafından frekans planlaması yapılacak. Ondan sonra fiyat çalışmaları yapılacak. Zaten bu çalışmalar başlamıştı. 3G'nin 2003 yılında Türkiye geneline yayılması planlanıyor’’

Vural, bir başka soru üzerine de, ileri teknolojilerin sadece satın alınması değil Türkiye‘de üretilmesi için de tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Oktay Vural, bir gazetecinin Türkiye‘de teknoloji üretimi için yeterli kaynak aktarılıp aktarılmadığını sorması üzerine, konunun, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısında da gündeme geldiğini, ancak Türkiye'de Ar-Ge çalışmalarını desteklemek için kamu ihalelerinden yüzde 1 pay alınması yönünde hazırlanan yasa taslağının Mecliste kabul görmediğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!