Votka operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Votka operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rusya'nın en eski ve dünyaca ünlü votka markalarından Smirnov'un Moskova'daki merkez binası, önceki gün maskeli polislerin baskınına uğradı. Smirnov çalışanları, pencerelerden votka şişeleri atarak polislerin binaya girmesini engellemeye çalıştılar.

Rus televizyonlarının görüntülediği ‘‘votka operasyonu’’nda siyah kamuflaj giysili ve maskeli polisler, binaya girmek için kapıları ve pencereleri kırdılar. Smirnov şirketinin güvenlik görevlileri de silahlı saldırganların içeriye girmesine engel olmak için votka şişelerini polislerin üzerlerine attılar.

Operasyon, şirketin yeni genel müdürü Sergey Yuzefov'un binaya girebilmesi ve görevine başlaması için düzenlendi. Yeni genel müdürü istemeyen Smirnov çalışanları ve güvenlik görevlileri, Yuzefov'un binaya girmesine karşı çıktılar. Bunun üzerine yeni genel müdür de kendi korumalarından güç kullanmalarını isteyince arbede çıktı. Çıkan arbedede, görevinden ayrılmak zorunda kalan eski genel müdür Boris Smirnov'un eşi de yaralanarak beyin travması teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Smirnov'daki gerginlik, geçen yaz aylarına kadar geri gidiyor. Ülkenin en büyük sanayi ve bankacılık gruplarından biri olan Alfa-Eco, Smirnov'un yüzde 50'sini ele geçirdiğini duyurdu. Şirket Başkanı Boris Smirnov ise bu iddiayı doğrulayan belgeler olmadığını belirtti ve yönetim kurulunun atadığı yeni genel müdür Sergey Yuzefov'u da tanımadığını açıkladı.

Yeni genel müdür, polisin desteğiyle binanın bir bölümüne yerleşti ve burada sonuna kadar direneceğini söyledi. Binaya taraflar arasında gerginlik yaşanmaması için polis yerleştirildi. Ancak Boris Smirnov, Yuzefov'un genel müdürlüğe atanması kararına, yasal yollardan karşı çıkacağını duyurdu.

Smirnoff mahkemelik

Smirnov, ABD'de kendi isimini taklit ederek ‘‘Smirnoff’’ adlı votkayı üreten UDV şirketine karşı da hukuk mücadelesi veriyor. UDV şirketi ise bu adı, Bolşevik Devriminden önce, Rusya'dan ABD'ye göç eden ve Smirnov'un kurucusunun 5 çocuğundan biri olan Vladimir Smirnoff'tan satın aldığını öne sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!