VIP cinayette karar: 18 yıl

Güncelleme Tarihi:

VIP cinayette karar: 18 yıl
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2023 07:00

DAVA dosyasına göre, 25 Aralık 2022’de öğretim görevlisi Güven Çaprak, Haymana Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Prof. Mehmet Alagöz ve işinsanı Polat Aytaç Ankara’nın ünlü bir balık restoranının 4 no’lu VIP odasında bir araya geldi.

Haberin Devamı

İddianamede, Çaprak’ın küfürlü şekilde konuşması ve ortaya hitaben “Yedik içtik, hani artık sevişmeyecek miyiz?” şeklindeki sözleri nedeniyle tartışma yaşandığı, çıkan tartışma sırasında sanık Polat Aytaç’ın kendisine ait silahla aynı zamanda arkadaşı olan Çaprak’ı vurarak öldürdüğü anlatıldı. Aytaç hakkında Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesinde ‘kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. 

Sanık Aytaç savunmalarında, maktulün kulağına eğilerek, kendisinin eşine küfür ettiğini, bu nedenle tartıştıklarını, tartışma esansında belindeki silaha elini attığını, silahın o sırada patladığını ileri sürdü.

SAVCI: TAHRİK YOK 

Savcılık ise mahkemeye sunduğu esasa ilişkin mütalaasında sanığın hazırlık soruşturmasında maktulün eşine küfrettiğine ilişkin bir beyanı olmadığı, sanığın kulağına fısıldayarak karısına küfredildiği yönündeki anlatımın haksız tahrikten faydalanmaya yönelik bir savunma olduğu ifade edildi. Davanın karar duruşması dün yapıldı.

Haberin Devamı

MAHKEME: TAHRİK VAR 

Mahkeme, kasten öldürme suçundan sanık Polat Aytaç’ın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme daha sonra verdiği cezadan haksız tahrik indirimi yaparak, verilen cezayı 18 yıla düşürdü. Kararda, özetle “İlk haksız hareketin kimden geldiği tespit edilememekle sanığın suçu tahrik altında işlediği kabul edilmiştir” denildi. Karara Çaprak ailesi tepki gösterdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!