'Villam olduğunu kanıtlasın, oğluna hibe edeceğim'

Güncelleme Tarihi:

Villam olduğunu kanıtlasın, oğluna hibe edeceğim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2007 12:27

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Acaristan veya Acarkent’te villasının olmadığını belirtti. Sevigen, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin iddiasını hatırlatarak, “Bunu iddia edip de kanıtlamayan da şerefsizdir” dedi.

Haberin Devamı

Sevigen yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Pepe’nin kendisine yönelik iddialarına yanıt verdi. Acarkent veya Acaristan’da villası olduğunu iddia eden Pepe’ye sert çıkan Sevigen, “Bunu iddia edip de kanıtlamayan da şerefsizdir” dedi. Sevigen şöyle dedi:

“Biz siyasette çoluk çocukla uğraşmayı sevmeyiz. Ama eğer Başbakanın ve bakanların 22-24 yaşlarındaki çocukları veya burslu okuyanlar bir iki yıl içinde trilyonluk servetlere kavuşuyor, gemiler alıyorsa bunun hesabını sorarız. Ülkemizde kaynağı belirsiz böylesi malvarlıklarının hesabını sormak bizlerin görevidir. Hele bunu Başbakanın, bakanların çocukları yapıyorsa daha çok görevimizdir. Elbette hesabını soracağız. Bakan Osman Pepe ağzını bozacağına çocuklarının servetinin kaynağını açıklasın.”

“İSPAT ETSİN, OĞLUNA HİBE EDECEĞİM”

Söz konusu iddialara yanıt veremeyenlerin “küfre” başvurduğunu ifade eden Sevigen, iftira atmanın da sorunu çözemeyeceğine işaret etti. Sevigen, şunları söyledi:

“Benim Bakan Pepe’nin öne sürdüğü gibi ne Acaristan’da ne Acarkent’te villam yoktur. Bunu kendi ayıplarını suçlarını örtmek için ortaya atmak şerefsizliktir. Hele ortaya atıp kanıtlayamamak daha büyük alçaklıktır. Ben açık ilan ediyorum, sayın Pepe’nin bahsettiği villam varsa onu Bakanın çocuklarına hibe ediyorum. Kanıtlayamazlarsa kamuoyu önünde özür dilemeye çağırıyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!