‘Villada 20 bin Euro vardı’

Güncelleme Tarihi:

‘Villada 20 bin Euro vardı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2010 00:00

Münevver Karabulut cinayetinde, Cem Garipoğlu’nun bırakılması karşılığında bir çanta içinde 700 bin dolar aldıkları iddiaları üzerine, haklarında idari soruşturma açılan biri emniyet müdürü 7 polis suçsuz bulundu. Adli soruşturma devam ediyor.

İÇİŞLERİ Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun, 7 polisi suçsuz bulduğu kararında, Cem Garipoğlu’nun yaşadığı ve Münevver Karabulut cinayetin işlendiği iddia edilen villada çantada bulunan paranın 700 bin dolar değil 20 bin Euro olduğu ve mücevherlerle birlikte Tülay Makbule Garipoğlu’nun gözetiminde yatak odasındaki çelik kasaya koyulduğu belirtildi. Olayın cinayet olması nedeniyle paranın tutanağa geçirilmemesinin makul bir uygulama olduğu kaydedildi. Polisler hakkında savcılık 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Baba Süreyya Karabulut, “İdari soruşturmadan çıkan karar beni tatmin etmedi” dedi.

Ağır davrandılar suçlaması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Tokgöz ve Osman Karakuş ile Teftiş Kurulu Üyesi Ahmet Yanç’ın imzası bulunan Kurul kararında, cinayeti soruşturan polisler Gökmen Karadağ, Sami Avcı, Tayfun Kayın, Mustafa Taştepe, Hasan Körpınar ve Ahmet Burak Demirbaş’ın ağır davranarak cinayet mahalline geç gittikleri, evde bir çanta içerisindeki 700 bin doların Cem Garipoğlu’nun serbest bırakılması karşılığında aldıkları ve Emniyet Müdürü Mustafa Köse’nin Karabulut Ailesini ziyaret ederek basın ve televizyonlara çıkmamaları konusunda tehdit edildiği iddiaları ile ilgili idari soruşturmanın gerçekleştirildiği belirtildi.

Bir polisin adı savcılıkta geçmiyor

Kararda, Mustafa Köse’ye yönelik iddialarla ilgili “Ceza tayinine gerek yoktur” denildi. İdari soruşturmada, savcılık soruşturmasında yer almayan polis memuru Mustafa Taştepe’nin adı yer aldı. İdari soruşturmada adı geçmeyen Murat Dönmez ise savcılık soruşturmasına girdi.
/images/100/0x0/55eb41d7f018fbb8f8b57771


Baba Karabulut gündeme getirmişti

GARİPOĞLU ailesinin evindeki parayı, ilk kez Münevver’in babası Süreyya Karabulut gündeme getirmiş ve bir pazarlık yaşandığını iddia etmişti. Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’ndaki soruşturmanın ardından 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri öne sürülen polisler Tayfun Kayın, İhsan Körpınar, Murat Dönmez, Sami Avcı, Gökmen Karadağ ve Ahmet Burak Demirbaş hakkında üç yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!