Vicdansız anneye müebbet hapis

Güncelleme Tarihi:

Vicdansız anneye müebbet hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 07:00

Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bilge Çapa (28), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 12 Eylül 2022’de evlilik dışı kız çocuğu dünyaya getiren Bilge Çapa (28), bir süre sonra bebeğin rutin kontrolleri için aile hekimliğine çağrıldı. Davet sonrası Çapa, polise gidip bebeği için kayıp ihbarında bulundu. Ekipler, bebeğe dair iz bulamayınca araştırmayı derinleştirdi. Gözaltına alınan Çapa, sorgusunda, bebeğini oturdukları evin arkasındaki fındık bahçesine gömdüğünü itiraf etti. Bahçedeki aramada, 2 günlük olduğu belirlenen bebeğin cesedi bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilge Çapa, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

İLERİ DERECE ÇÜRÜME...

Soruşturmada, DNA testi yapılmak üzere bebek ve Bilge Çapa ile ilişkisi olduğu ileri sürülen S.Ö.’den doku örneği alındı. Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi’nde yapılan DNA profil karşılaştırılması sonucunda şüpheli ile S.Ö.’nün yüzde 99.99 ihtimalle bebeğin biyolojik anne ve babası olabilecekleri tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1’inci Adli Tıp İhtisas Kurulu da bebeğin ölümüne ilişkin rapor hazırladı. Raporda, ileri derecede çürüme nedeniyle bebeğin ölüm nedeninin tespit edilemediği belirtildi.

‘HİÇBİR ŞEY YAPMADIM’

Bilge Çapa hakkında ‘alt soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İlk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çapa, 4’üncü duruşmada yeniden tutuklandı. Çapa, dün 7’nci kez hâkim karşısına çıktı. Mahkemede son sözleri sorulan tutuklu sanık Bilge Çapa, beraatini talep ederek, “Hiçbir şey yapmadım. Masumum. Başka söyleyecek bir şeyim yok” dedi. Mahkeme heyeti, Çapa’ya ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!