Vicdan azabına 9 gün dayanabildi

Güncelleme Tarihi:

Vicdan azabına 9 gün dayanabildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2006 00:00

Kaptan Suat Ayöz’ün ölümüne neden olan mühendis Uygur Ağaoğlu "Kaza yaptığımı gazetedeki haberden öğrendim. Avukatım yurtdışındaydı gelmesini bekledim" dedi.

BAĞDAT Caddesi’nde 9 gün önce gece yarısı kaptan Suat Ayöz’e çarptıktan sonra olay yerinden kaçan Uygur Ağaoğlu, dün avukatı ile birlikte polise teslim oldu. Bostancı Polis Merkezi’ne gelen inşaat mühendisi 30 yaşındaki Uygur Ağaoğlu, Suat Ayöz’e kendisinin çarptığını söyledi. İfadesi alındıktan sonra Kadıköy Adliyesi’ne sevk edilen Ağaoğlu’nun savcılık ifadesinde şöyle dediği öne sürüldü: "Gece yarısı aracımla seyir halindeyken aniden ön cama bir çarpma oldu. Sonra gözümü bir ışık aldı. O anda şoka girdim. Ne yapacağımı bilemedim. Otomobilimle eve gittim. Birine çarpıp ölümüne neden olduğumu Çarşamba günü gazetede gördüğüm bir haberle öğrendim. Habere göre ölen kişi benim kaza yaptığım yerde bulunmuştu. Hemen teslim olmayı düşündüm. Ancak aile avukatımız İstanbul dışında olduğundan onun dönmesini bekledim. Gelir gelmez de teslim oldum. Çok üzgünüm." Savcı Ağaoğlu’nu ’taksirli öldürme’ ve ’yaralı şahsı olay yerinde terk’ suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevketti. Ağaoğlu tutuklanarak Ümraniye Cezaevi’ne konuldu.

İDDİA: ÇARPIP KAÇTI
/images/100/0x0/55eaa38ff018fbb8f88d2084


Kaza 9 Nisan pazar gecesi saat 03.20’de meydana gelmişti. Bir arkadaşının moral gecesinden dönen Suat Ayöz’e, Şaşkınbakkal’da ışıklardan karşıya geçerken bir otomobil çarptı. İddiaya göre, otomobilinden inen kimliği belirsiz sürücü, yerde can çekişen Ayöz’e bakıp yeniden otomobiline binerek yoluna devam etti. Bir taksici tarafından bulunan Ayöz, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Ayöz’ün yakınları, geçtiğimiz pazar günü olay yerine karanfil bıraktı. Aileye destek olmak için olay yerine gelen Boray Uras ise sürücüye çağrıda bulunmuş "Adam ol, gelip adalete teslim ol. Cezan neyse çek" demişti.

Pişmanlık 9 gün mü sürer

Suat Ayöz’ün ablası Yeşim Tiryakioğlu, kardeşine çarpan sürücü Uygur Ağaoğlu’nun teslim olduğu haberini alınca Kadıköy Adliyesi’ne geldi. Tiryakioğlu, "Umarım hak ettiği cezaya çarptırılır. Lütfen basın yargı sürecinde yanımızda olsun. Verilecek ceza bir ders olsun. İnsanlar bu kadar hızlı araç kullanmasın. Çarpan kişiden insanlığını yapmasını beklerdik. 10 gün sonra pişman olur mu bir insan" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!