Versace'yi öldürdüğü silahla kendini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Versaceyi öldürdüğü silahla kendini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ünlü modacıyı öldürdükten sonra ABD polisinin peşine düştüğü eşcinsel katil, kaçamayacağını anlayınca kurşunu beynine sıktı.

İtalyan modacı Versace'yi öldüren erkek fahişe Andrew Cunanan, çevresindeki çember iyice daralınca, cinayet mahallinin 4 km kadar yakınında 10 gündür saklandığı yüzen evde intihar etti. ‘‘Silah sesi'' ihbarının ardından, her ihtimali göz önüne alan polis, FBI ajanları ve deniz komandolarıyla birlikte yüzen eve baskın düzenledi.

Kapana kısıldı

Versace ile birlikte 5 homoseksüeli öldüren 27 yaşındaki erkek fahişe Andrew Cunanan, Las Vegas'ta, eşcinsel randevu evi olarak bir sağlık kulübü işleten arkadaşının yüzen evinde saklanıyordu. Bir yandan da kendisiyle ilgili televizyon haberlerini izleyen Cunanan, dışarı bir kez çıkmış ve derhal tanınmıştı. Televizyonlardan, FBI'nın, ‘‘Cunanan cinayet mahallinde görüldü. Miami Beach'te aramalarımızı yoğunlaştırıyoruz'' açıklamasını dinledi. Giderek yaklaşıyorlardı. Kapana kısılmıştı. Ya teslim olacak, ya yakalanacak, ya da...

Hizmetçinin ihbarı

Ve Cunanan dün sabah üçüncü seçeneği tercih etti. Versace de dahil daha önceki üç cinayetinde kullandığı 40 kalibrelik tabancasını şakağına dayayıp tetiğe bastı. Silah sesi hemen çevreden duyuldu ve komşu evlerden birinde çalışan bir hizmetçi, polise ihbarda bulundu. Silah sesinin geldiği ev, Cunanan'ın görüldüğü bölgedeydi. 100'den fazla polis ve FBI ajanı denizden ve karadan iki katlı evi kuşattı. Yüzen evin kenarında bulunduğu Collins meydanı da trafiğe kapatıldı.

Komanda operasyonu

Özel donanımlı 6 deniz taarruz komandosu önce evin içine göz yaşartıcı bomba attı. Ardından da operasyon başladı. Bir süre sonra polis, evin ikinci katındaki yatak odasında bir ceset bulduklarını açıkladı. İlerleyen saatlerde ise, intihar eden kişinin parmak izi tespitine göre Cunanan olduğu açıklandı. Katilin intihar etmesi, kendilerini hedef hisseden ünlü eşcinsellere rahat bir nefes aldırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!