Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Başvurular 31 Aralık’ta sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır Başvurular 31 Aralık’ta sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 10:53

Vergi borcu yapılandırma başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan yapılandırma yoğun ilgi görüyor. Kampanya, başvuru süresinin son günü olarak belirlenen 31 Aralık 2020'ye kadar devam edecek. İşte SGK, KYK borçlarını da içeren vergi borcu yapılandırma başvuruları ile ilgili detaylar

Haberin Devamı

Vergi borcu yapılandırma işlemi 31 Aralık tarihinde sona erecek. KYK, MTV, SGK vergi borcu olanların yoğun ilgi gösterdiği yapılandırmada başvurular online olarak da alınıyor. Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) başvuru yapabiliyorlar. Başvuruda bulunan vatandaşlar, borçlarını Ocak 2021'de peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecekler.

VERGİ BORCU YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gelir İdaresi Başkanlığı, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun kapsamında mükelleflerin başvuru imkanlarını genişletti.

Bu kapsamda, mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden vergi işlemlerini 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Mükellefler, yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilecek.

Haberin Devamı

İnteraktif Vergi Dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de erişilebiliyor.

YAPILANDIRMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır Başvurular 31 Aralık’ta sona eriyor

ÖDEMELER BANKALARA VEYA KARTLA YAPILABİLİYOR

Başvuruda bulunan vatandaşlara, borçlarını Ocak 2021'de peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeme imkanı sağlanıyor. Tercih edilen ödeme süresine göre kanunla belirlenmiş oranda bir katsayı uygulanıyor. Bu kapsamda Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50, idari para cezalarının aslından yüzde 12,5 indirim uygulanıyor.

Öte yandan, ilk taksiti ödeyen ve borcunun kalanını ikinci taksitin ödeme süresi olan mart ayında kapatmak isteyen mükelleflere de indirim yapılıyor ve katsayı uygulanmıyor. Yapılandırılan borçlar banka ve kredi kartı aracılığıyla ödenebiliyor. Kartla ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden "sanal POS" uygulamasıyla yapılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!