Venüs, 2.5 milyar yıl sonra dünya gibi olacak

Güncelleme Tarihi:

Venüs, 2.5 milyar yıl sonra dünya gibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 02:09

Bilimkurgu kitaplarında okuduğumuz, filmlerinden izlediğimiz sahneler gerçek oluyor. 2.5 milyar yıl sonra Güneş Sistemi'nin ikinci gezegeni Venüs'ün doğal değişimler sonucunda günümüzdeki dünyanın özelliklerini taşıyacağı
öne sürüldü.

GÜNEŞ Sistemi'nin ikinci gezegeni, bugün 470 derece sıcaklığa sahip ve her an patlamaya hazır yanardağlarla kaplı. Ancak bilim adamları, kendilerinden çok emin. Bilim adamları, dünyamızdaki yaşamın da aynı şekilde başladığını söylüyyorlar. Venüs'ü ‘‘bebek dünya’’ olarak tanımlayan uzmanlar, gezegenin dünyayla aynı evrimleri geçirdiğini belirttiler.

Londra Imperial Üniversite'nde görevli Dr. Richard Ghail, dağlar ve geniş vadilerle kaplı Venüs'ün Dünya ile büyük benzerlik gösterdiğini, şu andaki en büyük farkın ‘‘yaşam’’a imkan sağlamayan atmosferi olduğunu açıkladı. Amerikalı araştırmacılar da milyonlarca yıldır büyük bir değişim içinde bulunan Venüs atmosferinde 100 derecelik bir soğuma tespit ettiklerini bildirdiler. Venüs, en erken 2 milyar yıl içinde hayvan ve insanların yaşamına elverişli bir hal alacak. Bilim adamlarının açıklamalarına göre insanlar, 2.5 milyar yıl sonra Venüs'te tatil yapabilecekler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!