Velilerden okulda dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Velilerden okulda dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 13:22

Adana'da bir grup veli, ilköğretim okuluna giden çocuklarının öğretmenleri tarafından dövüldüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

Denizli Mahallesi'ndeki ilköğretim okulu önünde toplanan veliler, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında atanan İngilizce öğretmeni S.A'nın çocuklara sürekli kötü muamelede bulunduğunu ileri sürdü.

Son olarak iki gün önce 7. sınıfta eğitim gören çocuklarının ağlayarak eve geldiğini belirten aileler, öğretmen S.A'nın bazı çocukları saçlarından tutup masa ve duvara vurduğunu, dizlerine tekme attığını iddia etti. Aileler, okul yönetimine durumu aktarmalarına karşın, idarecilerin duyarsız davrandıklarını savundu.

Velilerden Elif Ö, oğlunun ve sınıfındaki diğer arkadaşlarının, neredeyse her gün öğretmen tarafından tehdit edildiğini ve dövüldüğünü söyledi.

Çocukların artık okula gitmek istemediğini dile getiren Elif Ö, şunları kaydetti:
“Çocuklar, okuldan ağlayarak geliyorlar. Çoğu zaman korkularından bizlere olanları da anlatamıyorlar. Ancak, en son iki gün önce kafasında şişlikler oluşmuş halde oğlum eve gelince, nedenini sordum. Önce, arkadaşlarıyla kavga ettiğini düşündüm. Ancak, öğretmeni tarafından dövüldüğünü söyledi. Aynı sınıftaki diğer velilerle de görüştüm. Onlar da aynı şeyleri söylediler. Ayağında morluklar oluşan bir çocuk ile dişi kırılan bir diğer çocuk artık okula gitmiyor. Aileleri, dayak yiyorlar diye çocuklarını okula göndermek istemiyor. Okul müdürüyle de konuştuğumuzda bizi geçiştiriyor. 'Olur böyle şeyler' deyip, bizi okuldan dışarı çıkartıyor.”

Haberin Devamı

Veli Fatma K. ise dayak iddiaları karşısında öğretmenin soğukkanlılığını koruduğunu belirterek, “Kendisini şikayet edeceğimizi söylediğimiz de 'Gidin Allah'ınıza söyleyin isterseniz. Bana bir şey olmaz. Kimseden de korkmuyorum' diye cevap veriyor. Çocukları da dövdükten sonra 'Şimdi kime isterseniz ona söyleyebilirsiniz' diyerek eve gönderiyor. Böyle eğitim olmaz, biz çocuklarımız dayak yesin diye okula göndermiyoruz” diye konuştu.

Öğretmeni tarafından darbedildiğini ileri süren 7. sınıf öğrencisi Ö.K. de ilk derslerinin gayet iyi geçtiğini, teneffüs zili çalıp ikinci derse girdiklerinde kendilerinin de aralarında bulunduğu bazı öğrencilerin yüksek sesle konuştuğunu, bu sırada sınıfa giren öğretmenin önce küfür edip, sonra üzerlerine yürüdüğünü iddia etti. Ö.K, öğretmenlerinin bazı arkadaşlarını cetvelle, kendisini ise yumruklayarak dövdüğünü ileri sürerek, “Kafamızı yazı tahtasına vuruyor. Çok korkuyoruz” dedi.
Okul yöneticileri, iddiaları cevaplandırmazken, gazeteci ve velilerin okul bahçesine girmesini engellemek için kapıların kilitlendiği görüldü.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da darp iddialarına üzüldüğünü, konuyla ilgili kendilerine herhangi bir başvurunun bulunmadığını, konuyu inceleyeceklerini söyledi.


İddiaları duyar duymaz okul yöneticileriyle görüştüğünü ifade eden Büyükfırat, “Okul idarecileri darp derecesinde bir olayın gerçekleşmediğini söylüyorlar. Öğretmen, sadece bir çocuğun kulağını çekmiş. Ancak, iddiaları İlçe Milli Eğitim Müdürü ile de paylaştım. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Tabii velilerin de bu tip durumlarda hem il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine hem de adli kurumlara başvurmaları gerekir. Böylece mekanizma daha hızlı ilerler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!