Vekiller milyarlık koltukları beğenmedi

Güncelleme Tarihi:

Vekiller milyarlık koltukları beğenmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milletvekilleri, TBMM'nin yeni Genel Kurul Salonu'na tanesine 1 milyar 200 milyon lira ödenerek alınan koltukları beğenmediler. İnşaattaki yolsuzluk iddialarını araştıran Meclis Komisyonu üyeleri, dün yeni salonu inceledi. CHP'li Ahmet Küçük, ‘‘Ben bu koltuğu piyasada 250 milyon liraya bulurdum. Böylece Meclis bir koltuktan 1 milyar lira tasarruf ederdi’’ dedi. DYP'li Komisyon üyesi Ali Rıza Gönül de salondaki yeniliklerin çok lüks olduğunu belirterek, ‘‘Bu kadar lüks bu fakir ülkeye fazla’’ dedi. ANAP'lı Ekrem Pakdemirli ise koltukların rengini beğenmedi. Pakdemirli, koltuklara oturulduğu zaman kendiliğinden öne kaymasının nedenini anlayamadığını da belirtti.

Emlak Konut yetkilileri ise koltuklarda ray sistemi bulunduğunu ve milletvekillerinin stresini almak amacıyla oturulduğunda öne arkaya gittiğini söylediler.

Öte yandan salonun Meclis yönetimince 13 Mart Cuma günü yapılacak son denemeden sonra teslim alınacağı bildirildi. Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Mısırlı, 14 Ocak tarihinden teslim gününe kadar günlük 10 bin dolar ceza işletileceğini bildirdi.

Araştırma Komisyonu Başkanı Ahmet Piriştina ise iki kez yazı gönderilmesine rağmen suçlanan eski Başkan ANAP'lı Mustafa Kalemli'nin hâlâ komisyona mal beyanı göndermediğini belirterek, ‘‘Gerekirse üçüncü kez yazı yazacağız’’ dedi.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!