Vekiller bütçe sırası için kavga etti

Güncelleme Tarihi:

Vekiller bütçe sırası için kavga etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2004 12:19

TBMM'de, milletvekillerinin 2005 Bütçesi üzerinde konuşmak için başvuru yaptıkları sırada kavga çıktı.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu'nda 20 Aralık Pazartesi günü başlayacak görüşmelerde konuşma sırası almak için çok sayıda milletvekili bu sabah erken saatlerde CHP Grup Toplantı Salonu'nda sıraya girdi.

  

TBMM bürokratları ile Başkanlık Divanı üyelerinin kayıt yaptıkları sırada tartışma meydana geldi.

 

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Ahmet Küçük'ün verdiği bilgiye göre, 32'nci sıradan kayıt yaptıran AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, bir yanlışlık sonucu listeye yazılmayan CHP Manisa Milletvekili Ufuk Özkan'ın 41'inci sıraya kaydının yapılmasına itiraz etti.

 

Haberin Devamı

"AKP'Lİ KAYA SİLAHINI ÇEKTİ"

 

Katip Üye Küçük, bunun üzerine yaşanan tartışmaya kavgaya dönüştüğünü, Kaya'nın kendisine vurduğunu ve ardından da belindeki silahına davrandığını gördüğünü söyledi.

 

Milletvekillerinin araya girmeleri ile olayın daha da büyümeden önlendiğini belirten Küçük, yaşananlara, AKP'li Katip Üyeler Gökhan Sarıçam ile Bayram Özçelik'in de aralarında bulunduğu 40'a yakın milletvekilinin tanık olduğunu belirtti.

  

Küçük, Ufuk Özkan'ın sonradan listeye yazılmasına sırada bekleyen diğer milletvekillerinin hiçbirinin itirazı olmadığını çünkü yanlışlık yapıldığını onların da gördüklerini söyledi.

 

Kaya'nın bir süre önce CHP'den istifa ederek AKP'ye katıldığını anımsatan Küçük, “Bir CHP'liye saldırarak kahraman olmaya çalışıyor olmalı” dedi.

  

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da kavgayı önlemeye çalışan bazı milletvekillerinin darbe aldığını, kendisinin de omzunun incindiğini bildirdi.

 

AKP'Lİ SARIÇAM: BİZ KAYA'YI ÇEKTİK
  
TBMM Katip üyesi ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam, olayı AA muhabirine anlatırken, CHP Manisa Milletvekili Ufuk Özkan'ın Ahmet Küçük'e, “Beni araya yaz” dediğini, Küçük'ün de ”Tamam yazayım, seni unuttuk” demesi üzerine Cemal Kaya'nın buna itiraz ettiğini söyledi.

 

Küçük'ün, “Kendi inisiyatifimle yazıyorum” diye karşılık vermesi üzerine Kaya'nın Küçük'ün üzerine yürüdüğünü, bu sırada itişmeler yaşandığını anlatan Sarıçam, “Ancak  kesinlikle silah çekme durumu olmadı. Biz Kaya'yı geri çektik. Ben kendisine 'merak etme, biz buradayız, gerekeni yaparız' dedim” diye konuştu.
  
Sarıçam, bazı milletvekillerinin Kaya'yı salondan çıkarmaları üzerine tartışmanın sona erdiğini bildirdi.
  
Genel Kurul'da görüşülmesine Pazartesi günü başlanacak olan 2005 mali yılı bütçe kanunu tasarısı üzerinde konuşmak için 62 milletvekilinin başvuruda bulunduğu bildirildi.

 

CHP'Lİ ASLANOĞLU: OLAYDA SİLAH YA DA KÜFÜR YOKTU, SADECE
AĞIZ DALAŞIYDI

 

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da TBMM'de sabah yaşanan kavgada silah çekme ya da küfür etmenin söz konusu olmadığını söyledi.
  
Bütçe üzerinde söz almak için milletvekillerinin sıra kaydı yaptırdığı sırada CHP'li Katip Üye Ahmet Küçük ile AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya arasında çıkan kavgayı ayırırken kendisi de omzuna darbe alan Aslanoğlu, gazetecilere, sabah yaşananları anlattı.
  
“TBMM çatısı altında böyle bir olay yaşanmasından büyük üzüntü duyuyorum” diyen Aslanoğlu, CHP Manisa Milletvekili Ufuk Özkan'ın  Katip Üye Küçük tarafından 41. sıraya yazılmasına Kaya'nın itiraz ettiğini, tartışmanın buradan başladığını ifade etti.

 

"MECLİS'E SİLAHLI GİRİŞ ENGELLENSİN"

 

Kaya'nın  Küçük'e yumruk savurduğunu ve bir arbede yaşandığını bildiren Aslanoğlu, kavgayı ayırmak için Kaya'nın beline sarıldığını, bu arada sol omzuna bir darbe aldığını söyledi. Olay sırasında silah çekme ya da küfür etme gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını kaydeden Aslanoğlu, “sadece ağız dalaşıydı” dedi.
  
Aslanoğlu, milletvekilleri arasındaki tartışmaların büyüyebileceğine dikkati çekerek, TBMM Başkanlığı'nın silahla Meclis'e gelinmesine kesinlikle engel olması gerektiğini belirtti.

 

AKP'LİCEMAL KAYA: TÜRK HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM
  
AKP Ağrı Milletvekili Kaya, bütçe konuşması sırası için CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Küçük ile kavga etmeleriyle ilgili olarak, “Türk halkından özür diliyorum” dedi.
  
Kaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bu sabah saatlerinde yaşanan olayın çok büyütüldüğünü ifade ederek, bir de kendi ağzından olayın duyulması için açıklama yapmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı
 

Kaya, bir gazetecinin Ahmet Küçük'e yumruk atıp atmadığını sorması üzerine de kesinlikle yumruk atmadığını belirterek, “Kendisinin yüzünde gözlük var. Eğer yumruk atsaydım bu durum belli olurdu. Kesinlikle yumruk atma yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!