Veda busesi

Güncelleme Tarihi:

Veda busesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2011 00:00

Eşinin cenazesine katılmak için cezaevinden izinli çıkan odatv davası tutuklusu Doğan Yurdakul, önceki geceyi Ankara Ayrancı’daki evinde geçirdi.

Haberin Devamı

24 saat süreyle sivil jandarmaların eşlik ettiği Yurdakul, yakınları ile telefonla görüşerek taziyeleri kabul etti.

DOĞAN YURDAKUL EŞİNİ SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLADI / Foto Galeri

Cezaevi aracıyla götürüldü

Yurdakul, eşinin cenaze törenine katılmak için dün saat 12.00 sıralarında evinden çıkarıldı. Yönetmelik gereği Yurdakul için evin önüne cezaevi nakil aracı getirildi. Yine jandarmaların eşlik ettiği Yurdakul, Kocatepe Camisi’ne getirildiğinde alkışlarla karşılandı. Yurdakul, camide ilk olarak eşinin tabutunun yanına giderek tabutu öptü. Yurdakul, daha sonra törene katılanların taziyelerini tek tek kabul etti. Yurdakul’a bu sırada oğlu Burçak ve kızı Reyhan da eşlik etti. Yurdakul, taziye sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonla kısa bir görüşme yaptı. Yurdakul, Kılıçdaroğlu’na tutukluların da yakınlarının hastalığı sırasında görebilmelerini sağlayacak olan yasa değişikliği ile ilgili görüşlerini aktardı ve, “Yasanın adı Güngör Yurdakul Yasası olsun” dedi. Törene, Yurdakul’un arkadaşlarının yanısıra, CHP milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Sinan Aygün, İzzet Çetin gibi isimler de katıldı.

Haberin Devamı

SON VEDA / WEB TV

Yurdakul, taziyelerini kabulünün ardından namaza katılmayarak, namazın bitmesini bekledi ve sonrasında da tabutun başına gitti. Zaman zaman izdihamın yaşandığı tören sonunda Yurdakul, eşinin tabutuna omuz vererek arabaya konmasını izledi. Yurdakul, daha sonra yine alkışlar eşliğinde cezaevi aracına bindirilerek camiden götürüldü. Bu sırada bazı vatandaşların bu durumu yuhalaması dikkat çekti. Cenaze Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!