Ve beklenen sonuç geldi...

Güncelleme Tarihi:

Ve beklenen sonuç geldi...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 15:12

Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde 9 yaşında kaybolan bir kız çocuğunu öldürdüğü şüphesiyle ömür boyu hapse mahkum olan Ulvi Kulaç beraat etti. Ulvi 10 yıldır psikiyatride yatıyordu. Karar okununca mahkemede alkış ve gürültü koptu.

Haberin Devamı

Cinayetten ömür boyu hapse mahkum olan Ulvi Kulaç suçsuz bulundu. Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde 9 yaşında kaybolan Peggy Knobloch olayından dolayı 10 yıldan beri psikiyatride yatan zihinsel özürlü Ulvi Kulaç suçsuz çıktı. Mahkeme Başkanı Michael Eckstein, kesin kararı okudu ve Ulvi Kulaç suçsuz dedi.

KARAR ALKIŞLANDI

Mahkeme Başkanının bu sözü üzerine salonda gürültü koptu, bazı dinleyiciler mahkemenin kararını alkışladı. Ulvi Kulaç hakimin beraat sözünü duyar duymaz, avukatına sarıldı. Daha sonra ise anne ve babasını kucakladı. Ulvi Kulaç'ın anne babasına ilk sözü, “Çok acıktım” oldu. Baba Erdal Kulaç ve anne Elsa Kulaç, “Biz çocuğumuzun suçsuz olduğunu biliyorduk. Yıllarca bize acı çektirdiler, yaşayan bir ölüye döndük” dedi.

İSPATI YOK

Mahkeme Başkanı Michael Eckstein kararı okumak için salondakileri sükunete çağırdı. Hakim Eckstein, “Suçun ispatı mümkün değil” dedi. Mahkeme Ulvi Kulaç'ın suçsuzluğunu böylece onayladı. Ulvi anne babasıyla yemekten sonra başka suçlarından dolayı tekrar psikiyatriye gönderildi.

Peggy Knobloch Bavyera'nın Lichtenberg kentinde daha 9 yaşında okuldan eve gelirken 2001 yılında ortadan kayboldu. Cesedi bulunamayan Peggy'yi öldürdüğü suçlamasıyla Ulvi Kulaç, 2004 yılında ömür boyu hapse mahkum edildi. Şimdi savcılık Peggy davasında asıl suçlu ya da suçluları bulmak için yeniden soruşturma yürütecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!