‘Vatileaks’ skandalında yeni “köstebekler”

Güncelleme Tarihi:

‘Vatileaks’ skandalında yeni “köstebekler”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 00:00

Papa 16. Benedikt’in konut hizmetkârı Alman Ingrid Stampa'nın yanı sıra 19 yıl boyunca yardımcılığını yapan Piskopos Joseph Clemens ile yazılarını ve ayrıca konuşmalarını düzelten İtalyan Kardinal Paolo Sardi dışarıya belge sızdırdıkları gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldılar.

Haberin Devamı

Vatikan’da gizli belgeleri dışarıya sızdıran Papa 16. Benedikt’in başyaveri Paolo Gabriele’nin suç ortakları olarak tanımlanan yeni “köstebekler” yürütülen soruşturma sonucu ortaya çıkarıldı.

 

La Repubblica gazetesinin haberine göre, Gabriele’nin yeni suç ortakları Katolik dünyasında şok etkisi yarattı. Skandalın aktörü, başyaver Gabriele dün, şartlı tahliye ile evine gönderilmişti.

 

Papa16. Benedikt’in yazılarını ve konuşma metinlerini düzelten Kardinal Sadri, ruhani lidere konutunda hizmet eden Alman asıllı Stampa, geçmişte 19 yıl süre ile Alman Papa Kardinal Joseph Ratzinger’ in sağ kolu olan Piskopos Joseph Clemens, çete mensupları oldukları belirlendikten sonra görevlerinden uzaklaştırıldılar.

 

Haberin Devamı

Gizli belgelerin dışarıya sızdırılması ile ilgili soruşturmayı yürüten Kardinal Julian Herranz Casado, birkaç hafta önce “Bunun arkası gelecek. Yeni sürprizlere hazırlıklı olun” demişti.Vatikan Basın sözcüsü Rahip Federico Lombardi konu ile ilgili bir açıklama yapmazken, haberi yalanlamaması dikkat çekti.      

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!