Vatansever Kuvvetler: Danıştay'a saldırıdan hükümet zarar gördü

Güncelleme Tarihi:

Vatansever Kuvvetler: Danıştaya saldırıdan hükümet zarar gördü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2006 15:45

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği Genel Başkanı Taner Ünal, derneğin Bolu şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, Danıştaya yapılan saldırının ardında uluslararası güçlerin bulunduğunu, konunun türbanla alakasının olmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Saldırının türban tartışmalarıyla ilişkilendirilmesinin yanlış olduğunu öne süren Ünal, saldırının türban sorununu çözmeye hiçbir katkısının olmayacağını, bu nedenle amaçların farklı olduğunu söyledi. Danıştaya saldırıyı gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın otomobilinde derneklerinin isminin geçtiği kartvizitler bulunduğuna dair haberlerin doğru olmadığını öne süren Ünal, Danıştay saldırısının ardında Türkiye'yi istikrarsızlaştırma politikalarının yattığını söyledi.
Hükümet aleyhine atılan sloganları doğru bulmadığını da belirten Ünal, “Bu işle hükümetin hiçbir alakası yoktur. Bu işten en çok zararı hükümet görmüştür. Hükümet böyle bir şeyi kendi kendine yapar mı?” dedi.

Amerika'nın yeni planları arasında Türkiye'de yeni bir siyasi istikrarsızlık yaratarak, ABD'den dönmesi beklenen Fetullah Gülen'e siyasi bir misyon kazandırmak olduğunu savunan Ünal, bunun için iktidardaki AK Parti hükümetinin yıpratılarak, Gülen'e siyasal anlamda ortam yaratılmak istendiğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!