Vatandaşların piknik yolunda mayın patladı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşların piknik yolunda mayın patladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2007 15:02

VAN’ın Başkale İlçesi Barış Köyü yakınlarında bugün sabah saatlerinde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayın kendiliğinden patladı.

Hafta sonları piknik yapmak için gelen vatandaşların kullandığı yoldaki mayın şans eseri araç geçişlerinin hemen ardından patlarken, olası bir faciadan dönüldü. Olayın ardından Jandarma ve Emniyet bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Van’ın Başkale İlçesi’ne 1 kilometre uzaklıkta bulunan Barış Köyü Değirmendere Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayın sabah saat 09.30 sıralarında kendiliğinden patladı. Hafta sonlarında onlarca vatandaşın piknik yapmak için gittiği mesire yerinin hemen yanında bulunan yola döneşenen mayının patlamasıyla yolda 1 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukur oluştu. İlçenin tek mesire yeri olan Değirmendere bölgesinde mayının araç geçişlerinden hemen sonra patlaması, olası bir faciayı engellemiş oldu. Durumun bildirilmesi üzerine Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Van Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekipleri bölgeye gelerek gerekli incelemelerde bulundu.

BAĞIMSIZLARA OY ÇIKMAYINCA BASKI ARTTI

Piknik yapmak için bölgede bulunan vatandaşlar, 22 Temmuz 2007’de yapılan milletvekili genel seçimlerinde bağımsız adaylara yeterince oy çıkmadığı için terör örgütü üyelerinin halk üzerinde korku ve baskı oluşturmak istediğini söyledi. Yetkililer, bombanın türü konusunda araştırma yapıldığını ve plastik patlayıcı olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!