15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tarihi anlar

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tarihi anlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2018 17:27

İstanbul'da yüz binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri anmak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde tek yürek oldu.

Haberin Devamı

15 Temmuz'un ikinci yılında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması düzenlendi. 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen tören öncesinde Ümraniye, Kartal, Sancaktepe, Ataşehir ve Maltepe civarından vatandaşlar, araç konvoyu oluşturarak ya da yaya şekilde saat 14.00'te trafiğe kapatılan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki alana doğru geldi. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atan vatandaşlar ise Beylerbeyi tarafından köprüye doğru yürüdü. Beşiktaş İskelesi'nden de vatandaşlar vapurla Üsküdar'a, oradan da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne geçti. Yoğunluk nedeniyle bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. 

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tarihi anlar

Haberin Devamı

BAŞKAN ERDOĞAN, ŞEHİTLER MAKAMI'NDA DUA ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nakkaştepe'de aracından inerek yürüyüşe katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve torunları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları da eşlik etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, 15 Temmuz Şehitler Makamı'na geldi. Burada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından dua edildi. Tören alanında ise Cumhurbaşkanlığınca 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler anısına hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Söyle Çocuk" şiirini okuduğu klip ekrana yansıtıldı. 

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Şehitler Makamı'ndan yürüyerek anma programının yapıldığı alana geçti. 

Başkan Erdoğan platformdan halkı selamlarken Esat Kabaklı'nın "Bil Oğlum" türküsü çalındı. Erdoğan'ın konuşması sırasında "İdam isteriz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atılırken, vatandaşlar Türk bayraklarının yanı sıra, Filistin, Azerbaycan ve Suriye bayrakları salladı. 

 

 

Haberin Devamı

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tarihi anlar

Bazı vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerinin isim ve fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. "Devlete asalet, milletine cesaret veren lider Başkan Erdoğan" dövizi de dikkati çekti. 

Erdoğan'ın konuşmasının ardından anma törenine katılan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, bazı milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları platforma çıkarak vatandaşları selamladı. 

Haberin Devamı

Törenin ardından vatandaşlar alandan ayrılmaya başladı. 

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tarihi anlar

ANMA TÖRENİNDEN NOTLAR
Engelli bir kadın da tekerlekli sandalyeyle tören alanına gelenler arasındaydı. Bir grup genç, 15 Temmuz kahramanlarından Ömer Halisdemir'in fotoğrafının yer aldığı bir pankart taşıdı. 

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" , "Her Türk asker doğar", "Meclis'te PKK istemiyoruz", "İşte ordu işte komutan" şeklinde sloganlar attı, tekbir getirdi. 

Bazı vatandaşların ay-yıldızlı ve "15 Temmuz'da nöbetteyiz" yazılı tişört giydiği, bazı şehit yakınlarının da şehit fotoğraflarının bulunduğu tişörtlerle alana geldiği gözlendi. Bazı gençler de asker kıyafetleriyle alana geldi. 

Haberin Devamı

Alanda vatandaşlar çeşitli yazıların bulunduğu dövizler, pankartlar, şehitlerin fotoğrafları ve Türk bayrakları taşırken, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının ve ay-yıldızın bulunduğu, üzerinde "Başkan" yazan bayraklar da dikkati çekti. Alanda dört büyük kulübün formalarını giymiş taraftarlar da hazır bulundu. 

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tarihi anlar

15 Temmuz'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Turgut Solak'ın adının verildiği zırhlı araç platforma yakın yere konuşlandırılırken, bazı vatandaşlar zırhlı aracın önünde fotoğraf çektirdi. 

 

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda, polis ekiplerinin yanı sıra sağlık ekipleri ve itfaiye araçları da konuşlandırıldı. Basın mensupları, kendileri için kurulan platformdan gün boyunca canlı yayınlar gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

Vatandaşlara meyve suyu ve sandviç ikram edilirken, Hamidiye firmasınca üzerinde 15 Temmuz anısına özel logo bulunan su şişeleri dağıtıldı. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsünde tarihi anlar

Bazı iş merkezlerinin dış cepheleri, led ışıklarla ay-yıldız görsellerle aydınlatıldı. Ayrıca Çamlıca Camisi'ne ay-yıldızlı mahya asıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ise kırmızı-beyaza büründü.

BAKMADAN GEÇME!