Van'da ‘Öcalan kitabı’ operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Vanda ‘Öcalan kitabı’ operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 13:56

VAN Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan oparasyonda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yazdığı yasaklanmış 3 ayrı kitabından 7 bin 500 adet kitap ele geçirildi.

Yasak kitapla ilgili aralarında Tutuklu Yakınları Dayanışma Derneği (TUYAD-DER) Van Şube başkanın da bulunduğu 3 şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekipleri bölücübaşı ı Abdullah Öcalan'ın mahkeme kararı ile yasaklanan kitaplarının satılmak üzere Van’a getirildiği belirlendi. Şüpheli 3 kişiyi takibe alan polis, kitap taşınan bir minibüsü Şabaniye Mahallesi'nde durdurarak arama yaptı. Yapılan aramalar sonucu teröristbaşı Öcalan'ın yazdığı ‘Uygarlık', ‘Kapitalist Uygarlık' ve ‘Özgürlük Sosyolojisi' adlı kitapları ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak aralarında TUYAD-DER Van Şube Başkanı İ.E. ile birlikte DTP Van İl Yöneticisi H.A., Ş.A. gözaltına alındı. Bu kişilerin yer göstermesi sonucu bir depoda yapılan aramalarda da toplam 75 koli içersinde 7 bin 500 adet kitap ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 3 kişi, bugün Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!