Van'da kaçak zayıflama ve cinsel uyarısı hap ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Vanda kaçak zayıflama ve cinsel uyarısı hap ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2011 14:54

VAN’da Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda, kaçak yollarla yurda sokulduğu belirlenen 1 milyon 404 bin 855 zayıflama hapı, 97 bin 804 cinsel uyarıcı hap ve 22 bin 500 paket sigara ele geçirildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İran üzerinden yurda kaçak yollardan sokulan ve Van üzerinden batıdaki kentlere cinsel uyarıcı ve zayıflama hapı götürüleceği bilgisi üzerine hareket geçti. Operasyon için düğmeye basan ekipler, sabaha karşı Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Zernek Jandarma Karakol Komutanlığı önünde bir minibüsü durdurmak istedi. Jandarmanın ’Dur’ ihtarına uymayan minibüs şoförü ile jandarma ekipleri arasında bir süre kovalamaca başladı. Minibüs şoförü kaçmayı sürdürürken, ekipler, minibüsün lastiklerine ateş ederek durdurmak istedi. Yakalanacağını anlayan şöfor, minibüsü Hamurkesen Köyü yakınlarında terk edip gece kaçtı.

Kaçan sürücünün yakalanması için bölgede geniş çaplı arama tarama çalışması başlatılırken, minibüste ise arama yapıldı. Yapılan aramalarda minibüste 1 milyon 404 bin 855 kaçak zayıflama hapı ile 97 bin 804 cinsel uyarıcı hap ele geçirdi. Minibüsü içindeki malzemelerle birlikte Zernek Jandarma Karakol Komutanlığı’na götürmeye çalışan jandarma ekipleri, bu sırada ise kendilerini görüp kaçmaya çalışan S.K. yönetimindeki başka bir minibüsün peşine düştü. Yaşanan bu kovalamaca ise ateş edilerek lastiklerinin patlatılmasıyla son buldu. Bu minibüste yapılan aramalarda ise yine yurda yasadışı yollardan sokulduğu belirlenen 22 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Minibüs sürücüsü S.K. ve yanında bulunan F.D., gözaltına alınırken, soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!