Van'da izinsiz gösteri

Güncelleme Tarihi:

Vanda izinsiz gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2014 19:55

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Van'daki programının ardından valiliğe doğru yürümek isteyen bir grup, polise taşla saldırdı - Olaylara müdahele ederek grubun taşkınlığını engellemeye çalışan bir partili, göstericiler tarafından darp edildi.

Haberin Devamı

Demirtaş'ın, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan seçim bürosunun açılışının ardından kalabalık arasında bulunan yüzleri maskeli bir grup, Van Valiliğine yürümek istedi.

Göstericiler, çevrede güvenlik önlemi alan polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine taş ve havai fişeklerle polise saldırdı. Polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etmesinin ardından ara sokaklara dağılan göstericiler, yeniden bir araya gelerek caddedeki MOBESE direklerini devirdi.

Direklerle yollara barikat kuran göstericilere, polis biber gazı ve basınçlı suyla yeniden müdahalede bulundu. Havanın kararmasıyla olayların son bulduğu kent merkezinde, polisin cadde ve sokaklardaki önlemi sürüyor.

Bu arada, olaylara müdahale ederek grubun taşkınlığını engellemeye çalışan HDP üyesi bir kişi de göstericiler tarafından darp edildi. Kimliği belirlenemeyen kişi, çevredekilerin yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!