Van'da aşırı yağıştan ev çöktü: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Vanda aşırı yağıştan ev çöktü: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2006 15:32

VAN ve Bitlis'te etkili olan sağanacak yağışlar, bölgede yaşamı felç etti. Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Yukarı Oymaklı Köyü'nde aşırı yağışlar sonucu bir ev çöktü. Göçük altında kalan iki kardeşten 5 yaşındaki Sevda Noyan öldü, ablası 6 yaşındaki Meral Noyan yaralandı. Heyelan yüzünden Erciş- Adilcevaz karayolu ulaşıma kapandı.

Bu sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak yağış, Van ve Bitlis'te yaşamı olumsuz etkiledi. Van'ın Özalp İlçesi'nin Yukarı Oymaklı Köyü'nde aşırı yağışlar sonucu, Necip Noyan'a ait evde çökme meydana geldi. Baba Necip Noyan ile çocukları Sevda ve Meral göçük altında kaldı. Göçük altına kalan Necip Noyan kendi çabalarıyla kurtulurken, çocukları Sevda ve Meral, köylüler tarafından ağır yaralı olarak kurtarıldı. Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Noyan kardeşlerden Sevda, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Meral Noyan'un tedavisi ise sürüyor.

KARAYOLU KAPANDI

Bitlis ve çevresinde de etkili olan yağışlar, ulaşımı da etkiledi. Saat 11.00 sıralarında Bitlis'in Adilcevaz İlçesi ile Van'ın Erciş İlçesi arasındaki karayolunun 17'nci kilometresinde heyelan meydana geldi. Erciş- Adilcevaz karayolu yola düşen toprak yığınıyla ulaşıma kapanırken, 1 kamyonun çamura saplanması yüzünden çok sayıda araç mahsur kaldı. Adilcevaz Kaymakamı Ömer Faruk Çoşkun, karayolunun ulaşıma açılması için çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, can ve mal kaybının olmadığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!