Van şehidini bağrına bastı

Güncelleme Tarihi:

Van şehidini bağrına bastı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 18:02

ŞIRNAK’ın Uludere İlcesi’ne bağlı Ortaköy’de devriye görevi sırasında mayına basarak şehit olan Piyade Er Emin Şener, memleketi Van’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit annesi Saime Şener Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğulurken, baba Mustafa Şener ise kendisine sarılan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş’a, “Paşam, oğluma sahip çıkmadınız” diyerek gözyaşı döktü. Korgeneral Altıntaş ise “Sahip çıktık. Ama kalleşçe şehit edildi. Ben sana sonra anlatırım” dedi.

Yaralandıktan sonra kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Piyade Er Emin Şener’in cenazesi helikopterle Van’a getirildi. Tezkeresine 3 ay kaldığı öğrenilen şehit er Emin Şener için Van İskele Mahallesi’nde bulunan İskele Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, Van Vali Vekili Ömer Özcan, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, askeri yetkililer, şehit yakınları ile yaklaşık bin kişi katıldı. Tören mangası mahalle arasında ‘Herşey vatan için’ yürüyüş kararıyla yürürken, Türk Bayrağı’na sarılı şehit canazesi caminin önünde musalla taşına kondu.

ŞEHİT AİLESİ KÜRTÇE AĞITLAR YAKTI

Cenaze törenine katılan ane Saime Şener ile şehitin kardeşleri Zehra, Mehmet Raif, Şaban, Fatih ve Mübarek birbirlerine sarılarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehit anesi ve çocuklarını, kadın Üsteğmen ile Yüzbaşı sakinleştirmeye çalıştı. Anne Şener ayakta durmakta zorluk çekince, sandalyeye oturdu. Anne ve çocukları şehidin Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

PAŞAM OĞLUMA SAHİP ÇIKAMADINIZ

Cenaze namazında saf tutan şehit babası Mustafa Şener’in yanına gelen Korgeneral Altıntaş, başsağlığı diledi. Korgeneral Altıntaş bu sırada acılı babayı sarılarak teselli etmeye çalıştı. Şehit Babası Şener, “Paşam, oğluma sahip çıkmadınız. Sizlere emanet etmiştik” diye gözyaşlarına boğulunca, Korgeneral Altıntaş, “Bize emanet edilenlere her zaman sahip çıktık. Ama kalleşçe şehit edildi. Bunu sana sonra anlatırım” diyerek teselli etti. Korgeneral Altıntaş daha sonra da cenaze namazını kılmak üzere safa katıldı.

KARDEŞ KARDEŞİ VURUYOR, DURDURUN

Van Müftüsü Nimettulah Arvas da cenaze namazı sırasında kısa bir konuşma yaptı. Bu konuşma sırasında, şehit yakınlarından Mahmut Nametoğlu adlı vatandaş yüksek sesle törene katılanlara, “Bu savaşı durdurun. ABD ile savaşmıyoruz. Kardeş kardeşi vuruyor. Bunu durdurun. Türk, Kürt kardeştir. Yeter bu kanı durdurun” diye bağırması dikkat çekti.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Emin Şener’in Türk Bayrağına sarılı tabutu, Mehmetçikler, babası ve kardeşleri tarafından omuzlarda taşındı. Kalabalık da mahalle arasında sessizce ve slogan atmadan tören mangasının arkasında yürüdü. Cenaze, daha sonra ambulansa konularak İskele Mahallesi’ndeki mezarlığa götürüldü. Şehit Şener, burada okunan dualardan sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Burada cenazeye, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvetler Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 2'nci Ordu Komutanlığı, Asayiş Jandarma Komutanlığı ile bazı birlik komutanlıkları tarafından da çelenk gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!