Van kırmızı beyaz oldu

Güncelleme Tarihi:

Van kırmızı beyaz oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 14:44

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk yurt içi gezisine Van'dan başladı.

/images/100/0x0/55ea963ef018fbb8f889ae90

Ümit ÇETİN Van'dan bildiriyor


Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk durağı Van Valiliği oldu. Gül, Valiliğe gelişinde vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Gül, burada vatandaşları selamladı. Bu arada, vatandaşlar “Türkiye seninle gurur duyuyor” şeklinde tezahüratta bulundular. Bir vatandaşın da “Sabreden derviş muradına ermiş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül” yazılı döviz taşıdığı gözlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra valiliğe geçerek, Vali Çakacak'tan brifing aldı. Kısa süre görüntü alınmasına izin verilen brifing, basına kapalı gerçekleşti. Basın mensupları görüntü aldığı sırada Vali Çakacak Cumhurbaşkanı Gül'e tutma yeri Van kedisi biçiminde yapılmış baston hediye etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Gül, havaalanından valiliğe gelirken, valiliğin bulunduğu Cumhuriyet Caddesinde kalabalık bir vatandaş topluluğu sevgi gösterilerinde bulundu, halk oyunları ekibi gösteri sundu. Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracına güller atıldı.

KARŞILAMA İZDİHAMI

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ziyaretinden saatler öncesinde Valilik binası çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Çoğunluğunu Özel Harekat Timleri'nin oluşturduğu polisler, bina çevresinde kuş uçurtmadı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı bomba uzmanı köpekler ‘Leydi’ ve ‘Şaila’ya Valilik binası bahçesindeki gazetecilerin çantaları koklattırıldı. Polisler de bahçeye girmek isteyen herkesi didik didik aradı.

Bu arada Valilik görevlileri bahçede toplananlara Türk bayrağı ve kırmızı karanfil dağıttı. Havalimanından konvoyla Beşyol'daki Valilik binasına gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yol boyunca vatandaşlar ‘Gülümüz solmayacak’, ‘Milletin Cumhurbaşkanı hoşgeldin’ pankartları açtı ve alkışlayarak çiçekler attı. Sık sık konvoyu durdurarak halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Valilik binası önünde de ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla karşılandı. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Gül'le tokalaşmak için koruma engelini aşınca, izdiham yaşandı. Kalabalık arasında kalan Cumhurbaşkanı Gül, korumaların müdahalesiyle polis merasim mangasını selamladıktan sonra Valilik binası girişi merdivenlerine alındı. Buradan da vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, ardından Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Vali Çakacak, Cumhurbaşkanı Gül'e üzerinde VanKkedisi figürünün bulunduğu bir baston hediye etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül'ün Valilik ziyaretine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile AKP milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Keyhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan da katıldı.

STK'LARLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Van'daki sivil toplum kuruluşları başkanları ile bir araya geldi. Van Valiliğinde gerçekleşen görüşme öncesinde kısa süre görüntü alınmasına izin verildi. Görüşme daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmeye, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Cumhurbaşkanı Gül'ün sekreteryası, AK Parti Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun, Kayhan Türkmenoğlu ve Gülşen Orhan ile DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Baro Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Mimarlar Odası, Ziraat Odası, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Tabipler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği, Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çeteleri Tarafından Katliama Uğramış Mağdurlar Derneği, Bedensel Engelliler Derneği, Doğa Gözcüleri Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Kızılay Derneği Van Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şubesi, Türkiye Yardımseverler Derneği Van Şubesi, Van Aktif Sanayi ve İşadamları Derneği, Van Genç İşadamları Derneği, Van Sanayi ve İşadamları Derneği, Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Derneği ve Anadolu Basın Birliği başkanları katıldı.

JANDARMA ASAYİŞ KOLORDU KOMUTANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül valilikten ayrıldıktan sonra Van'daki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına gelişinde Korgeneral Abdullah Atay tarafından askeri törenle karşılandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, “Onur kıtası görüşünüze hazırdır Sayın Cumhurbaşkanım” sözleriyle takdim edilen onur kıtasını selamladı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra komutanlık özel defterini imzaladı. Abdullah Gül Korgeneral Atay ile basına kapalı bir süre görüştü.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!