Van kedileri Müslüm dinleyip sakinleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Van kedileri Müslüm dinleyip sakinleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 02:00

Van Valiliği'nce yaptırılıp Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne devredilen villa tipi kedievinde koruma altına alınan 73 Van kedisi, insan sevgisinden uzak kalınca depresyona girdi.

Koruma altına alınmak Van kedilerine pek fazla yaramadı. Dünyaca ünlü olan Van kedileri korumak amacıyla Van Valiliği tarafından yaptırıldıktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne devredilen Van kedilerinin, insan sevgisinden uzak kaldıkları için depresyona girdikleri belirtildi.

Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürlüğünce, nesillerinin korunması ve il dışına çıkarılmalarını önlemek için üç yıldan beri kedievinde korumaya alınan bir gözü mavi, bir gözü de sarı olan 73 kedinin davranışlarında son dönemlerde belirgin bir değişim gözlenmeye başlandı. Aile ortamında yaşamaya alışkın olan, akıllılığı ve uysallığı ile tanınan kedilerde görülen iştahsızlık, asabilik ve hırçınlığın, insan sevgisi ve şefkatinden uzak kalmaktan kaynaklandığı belirtildi. Bunun üzerine, Van kedilerini depresyondan kurtarmak için kendilerine müzik dinletilmeye başlandı. İlgililerin verdiği bilgiye göre, ‘‘Zaman zaman hırçınlaşan ve yemeğini yemeyen kedilerin, İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses'in parçalarıyla sakinleşmesi dikkat çekiyor.

Biz bu yöntemi sürdürürken, hayvanseverlerin de kedilerimizi sık sık ziyaret etmelerini bekliyoruz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!