Van’da kadın danışma merkezi

Güncelleme Tarihi:

Van’da kadın danışma merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 12:31

VAN’ın Bostaniçi Beldesi Belediyesi tarafından hazırlanan Kadın Danışma ve Çamaşır Yıkama Merkezi olmak üzere iki aynı üniteden oluşan projeye, 45 bin frank destekte bulunan İsviçre’nin Van Basel Dayanışma Derneği üyeleri projenin uygulandığı beldede incelemelerde bulundu. Bostaniçi Beldesi’nin DTP’li Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, 130 bin YTL’ye mal olacak merkezin, 25 Kasım 2007’de Kadına Yönelik Şiddet Günü’nde açılacağını söyledi.

İsviçre’nin Basel kentinden gelen ve aralarında gazeteci, doktor ve parlamenterlerin de bulunduğu 8 kişilik Van Basel Dayanışma Derneği üyesi, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek’i ziyaret etti. Bostaniçi Belediyesi tarafından sunulan ‘Kadın Danışma ve Çamaşır Yıkama Merkezi’ projesine 45 bin frank yardımda bulunan dernek üyeleri, iki ayrı ünetiden oluşan projenin uygulanacağı yerde de incelemelerde bulundu. Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, 1 yıl önce bölgenin ve beldenin aldığı yoğun göçten dolayı oluşan sorunları dernek üyelerine anlattıklarını belirterek, bunun sonucunda böyle bir projenin başlatılmasına karar verildiğin söyledi. Hazırladıkları projeye dernek tarafından destek verildiğini ifade eden Şimşek, “Sorunları anlatınca dernek üyeleri bizden proje hazırlamamızı istediler. Bunun üzerine bizde hazırladığımız projeyi kendilerine sunduk. Projeyi kabul ederek bize 45 bin frank destek verdiler. Bunu için iki katlı bir bina yaptırıyoruz. Bu binanın içinde 6 adet sanayi tipi çamaşır makinesi bulunacak. Kadınlara burada her konuda eğitimler verilecek. Ayrıca çamaşır yıkamaya ve eğitime gelen kadınların çocukları için oyun odaları da olacak” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet gününde açılması düşünülen merkeze dernek üyesi Maya Heuschman’ın ismi verilecek. Projenin uygulanacağı binada incelemede bulanan dernek üyeleri, ileriye dönük bir projeye destek vermekten mutlu olduklarını ve projenin buradaki yaşam standartlarına pozitif yönde katkı sunacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!