Valisi için yerel gazetede tam sayfa kınama

Güncelleme Tarihi:

Valisi için yerel gazetede tam sayfa kınama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 17:41

ELAZIĞ’da yerel yayımlanan günlük Yeni Ufuk gazetesi, İstanbul'da oturan ve belediyede görev yapan köşe yazarı Mahmut Kahraman'ı şikayet edip hakkında soruşturma açtırmakla suçladığı Elazığ Valisi Muammer Muşmal için tam sayfa kınama ilanı yayımladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ’de görev yapan ve Elazığ'daki yerel Yeni Ufuk gazetesinde kaşe yazan Mahmut Kahraman, hakkında İstanbul Valisi Muammer Güler soruşturma başlattı. Vali Güler'in, İSKİ görevlisi Kahraman hakkında soruşturmayı, Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ın şikayeti üzerine açtığını ileri süren Yeni Ufuk Gazetesi sahibi Nafiz Koca, “Mahmut Kahraman, İstanbul Valiliği’nden aldığı izinle gazetemizde köşe yazıyordu.

Yazarın köşe yazılarında Elazığ'da tarihi restorasyonlarda yapılan yanlışlıkları yazmıştı. Ancak Elazığ Valiliği konuyu tekzip etmeyerek, konuyla ilgili yazarın tüm yazıları bir klasör halinde İstanbul Valisi Muammer Güler’e göndemiştir. İstanbul Valisi de meslektaşından gelen bu yazılar ile ilgili müfettişleri görevlendirerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Şube Müdürü olan yazarımız hakkında soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ın, köşe yazarını şikayet etmesini uygun bulmadıklarını söyleyen Yeni Ufuk gazetesi sahibi Koca, “Valimizin bir yerel gazetenin köşe yazarının üstüne gitmesini anlamadığımızdan böyle bir kınama yayınlama gereği duyduk. Aynı kınama metnini şehrin muhtelif yerlerindeki bilboardlara asacağız ve demokratik hakkımızı kullanacağız” dedi.

Yerel gazetede, Elazığ Valisi Muammer Muşmal hakkındaki kınama ilanında gazetenin 4'üncü yılını kutladığı ve başarılı çalışmalar yaptığı anlatıldıktan sonra şu ifadeler yer aldı:

“Yeni Ufuk'u yıldırmayacaklarını anladıklarından Ramazan ayı gibi bir mübarek günde köşe yazarlarını hedef aldılar. Bu kapsamında tek amacı Elazığ'ın önünü ufkunu açmayı amaçlayan yazıların Elazığ kamuoyu ile paylaşmak isteyen, aynı zamanda bir kamu görevlisi statüsündeki bir köşe yazarımız hakkında çalıştığı kuruma ‘savunması alınsın’ şeklinde önerilerde bulunarak yazarımızın ve aile efradının huzurunun bozulmasına neden olan ve Elazığ gibi bir kültür şehri olan bir ilin yöneticisine yakışmayan tavırlar sergileyen günümüzün özgürlükçü dünya anlayışına yakışmayan yönetim anlayışından dolayı Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ı kınıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!