Vali'nin durumu kritik

Güncelleme Tarihi:

Valinin durumu kritik
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çankırı Valisi Ayhan Çevik'in dün sabah genel durumunun belirgin şekilde iyi olduğu bildirildi. Çevik'in bu iyi haline rağmen kritik durumda bulunduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü kaydedildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Çakmakçı, Çevik'in bilincinin açık olduğunu, kendisiyle iletişim kurulabildiğini anlattı, ‘‘Biz konuşuyoruz o hareketleriyle cevap veriyor. Soluk borusundaki aletler nedeniyle konuşması mümkün değil’’ dedi. Çevik'in akciğerinde bazı sorunların bulunduğunu ve kan şekerinin yüksek düzeyde olduğunu belirten Çakmakçı, ancak hepsinin önlemlerinin alındığını bildirdi. Çakmakçı,Çevik'in nerede olduğunu bildiğini ve çevresindekileri tanıdığını ifade etti.

TÜPÇÜ FELÇ

Dün hastaneye gelen İçişleri Bakanı Cahit Bayar ise doktorlardan bilgi aldı. Vali Çevik'e verilmek üzere plazma elde etmek için polis telsizinden dün kan anonsu yapıldı. Çevik'e önceki gün de 10 ünite 0 Rh (-) kan temin edilmişti.

Diğer yaralılardan, Çevik'in şöförü Muammer Altınsoy ile ameliyat edilen Tuhafiyeci Mehmet Tekbaş'ın genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Omuriliğinde parçalanmalar bulunan Tüp Bayii Sahibi Alpay Evirgen'in ise bacaklarında felç olduğu kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!