Valilik talimatıyla tedavi

Güncelleme Tarihi:

Valilik talimatıyla tedavi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 15:50

ORDU’nun merkeze bağlı Cumhuriyet Köyü’ndeki bir ilköğretim okulunda başlayan salgın hastalık, çocukları hastanelik etti. Bunun üzerine okulda sağlık taraması yaptırıldı. 149 öğrenciden 2’si ağır olmak üzere 21 çocuk ‘sarılık’ teşhisiyle hastaneye kaldırıldı.

Ordu Devlet Hastanesi’ne getirilen çocuklar, sağlık güvencesi olmadığı gerekçesiyle hastaneye alınmayınca, öfkeli veliler soluğu Ordu Valiliği’nde aldı. Vali Vekili Fikret Çavuş ile görüşen aileler, şikayetlerini anlattı. Vali Vekili Çavuş, Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Öztürk’ü cep telefonundan arayarak, çocukların hastaneye tedavi için kabul edilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Öztürk, ‘küçük bir yanlış anlaşılma olmuş” demekle yetindi.

Cumhuriyet Köyü’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 149 öğrenciden bazılarında mide bulantısı, yüksek ateş, kusma ve şiddetli karın ağrısı başladı. Tek tek yatağa düşmeye başlayan öğrencilerin sayılarının artması üzerine, kendi çocuğu da aynı okulda okuyan Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Demirhan (49), Gökömer Sağlık Ocağı’na müracaat ederek, öğrenciler üzerinde sağlık taraması yapılmasını istedi. Bunun üzerine dün sona eren sağlık taraması sonucunda okuldaki 149 öğrenciden 21’ine sarılık teşhisi konuldu. Ordu’ya gelen öğrenciler, anne ve babalarıyla birlikte Ordu Devlet Hastanesi’ne müracaat etti.

19'U HASTANEYE ALINMADI

Bu arada aynı okul öğrencilerinden 11 yaşındaki 4'üncü sınıf öğrencisi Okan Tekin ve 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Merve Kuru’nun durumu ciddileşmeye başladı. Ordu Devlet Hastanesi İntaniye Servisi’ne kaldırılan iki öğrenciden Okan Tekin ve Merve Kuru tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Kuru, Samsun Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak 19 çocuk sosyal güvenceleri olmadığı için hastaneden geri dönmek zorunda kaldı.

Cumhuriyet Köyü İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Demirhan, “Sosyal güvencemiz yok. Yeşil kartımız da yok. Hiçbirimizin sağlık masraflarını karşılayacak bir durumumuz yok. Geçtiğimiz Cuma günü, oğlum midesinin bulunmasından şikayet etmeye başladı. Okul müdürüne telefon açtık, müdürle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sağlık taraması için yardım istedik. Tarama sonucunda 2’si ağır toplam 21 öğrencide sarılık olduğu tespit edildi” dedi.

VALİLİK TALİMATIYLA TEDAVİ

Sosyal güvenceleri olmadığı için çocuklarının hastanelere kabul edilmediğini ileri süren aileler, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl ile görüşmek istedi. Ancak öğle tatili olduğu için kimseyi bulamayan veliler, merdivenlerde oturarak dertlerini anlayacak birini beklemeye başladı. Mesai saatinin başlamasının ardından Vali Vekili Fikret Çavuş ile görüşen aileler, şikayetlerini anlattı. Vali Vekili Çavuş, Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Öztürk’ü cep telefonundan arayarak çocukların hastaneye tedavi için kabul edilmesi talimatını verdi.

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Atilla Öztürk, konuyla ilgili olarak, “Sadece küçük bir yanlış anlaşılma olmuş” dedi. Hastaneye kaldırılan çocuklardan bazıları ilk müdahalelerinin ardından Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!