Validebağ’da sayım var

Güncelleme Tarihi:

Validebağ’da sayım var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 02:39

VALİDEBAĞ Savunması, Validebağ Korusu’nun içinde yer alan ağaçların envanterini çıkarmak üzere çalışma başlattı. Orman Mühendisleri Besim Sertok ve Kader Cihan’ın liderliğinde toplanan ve harita üzerinde yer tespitinde bulunan gönüllüler, ‘İzci Evi’ inşaatının bulunduğu alanda fotoğraf ve video çekerek ağaçları tek tek tespit etmeye başladı.

Haberin Devamı

Asıl çalışmanın Nisan ayında, ağaçlar yeşerdiği zaman başlayacağını söyleyen Validebağ Savunması üyeleri, “Ağaçları numaralandırıp sayarak her gönüllüye bir ağaç vereceğiz ve o ağaca da gönüllünün ismini vereceğiz” dediler.
İzci Evi inşaatının, bölgedeki ağaçlara zarar verdiğini ifade eden bir gönüllüler, “Koruma Kurulu 2005 yılında buradaki izcilik faaliyetlerini yasakladı. İzcilik faaliyetinin yasaklandığı bir alanda izci evi olmaz. İzcinin de evi değil, çadırı olur zaten” şeklinde konuştu.
35 bin hektarlık alanda 7-8 bin civarında ağacın olduğunu tahmin ettiklerini belirten gönüllüler, ağaçların tek tek belirleneceği çalışmanın yaklaşık 3 ay süreceğini tahmin ettiklerini söylediler.
Validebağ Savunması, geçtiğimiz Pazar günü yaptığı eylemde, koru içinde başlayan ‘İzci Evi’ inşaatını protesto etmiş, inşaatın temel kazısını toprakla doldurmuştu. Şu anda çay bahçesi olarak kullanılan Abdülaziz Av Köşkü’nün ahır binası ile İzci Evi inşaatının başladığı alan 2009 yılında, 1’inci derece doğal sit alanından 2’inci dereceye dönüştürülmüştü. Mahalleli konuyu İdare Mahkemesi’ne taşımış, davayı kazanmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!