Vali’ye kararı uçakla gönderdiler

Güncelleme Tarihi:

Vali’ye kararı uçakla gönderdiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 15:40

Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 3. Havalimanı ile ilgili 21 Ocak’ta aldığı Çevre Etki Değerlendirme kararını uygulamayan İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu’yu, Sultanahmet’ten Cağaloğlu’ndaki İstanbul Valiliği’ne yürüyerek protesto etti. Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, mahkeme kararlarını katlayıp uçak yaparak, önünde polis barikatı bulunan İstanbul Valiliği’ne doğru attı.

Haberin Devamı

Kuzey Ormanları Savunması üyesi yaklaşık 50 kişi, İstanbul Valiliği’ni protesto için saat 15.00’te Sultanahmet Tramvay Durağı önünde buluştu.

“3. Havalimanı hukuksuzdur. Ya mahkemeleri kapa, ya kararı uygula” ve “Kuzey ormanlarını yağmacılara yedirmeyeceğiz” yazılı pankartlar açan Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, İstanbul Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Arasında çocukların da olduğu grup, “Ormanda uçak ne diye, kararı tanı diyoruz valiye”, “Köprü, havaalanı, kanal değil insanca yaşam”, “Vali Mutlu gel çabucak. Rantı bırak karara bak” yazılı dövizler taşıdı.

Yol boyunca ise, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” ve “Hırsız var” sloganları atıldı.

İstanbul Valiliği önüne ulaşan grubu TOMA destekli çevik kuvvet polisleri karşıladı. Burada yapılan basın açıklamasının ardından, grup mahkeme kararlarını katlayıp uçak yaparak polis barikatına doğru attı. Daha sonra da olaysız dağıldı.

Haberin Devamı

“GEZİ PARKI GİBİ BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Kuzey Ormanları Savunması adına açıklama yapan Deniz Özgür şunları söyledi:
“Kuzey ormanları ve İstanbullular’ın hakkı için ağaç olup İstanbul Valiliği’nin önüne dikilen bizler, İstanbul halkını yalanlarla, baskılarla, sansürlerle yönetmeye çalışan iktidarı uyarıyoruz. Gezi Parkı’nda başaramadınız, Kuzey Ormanları’nda da başaramayacaksınız. Kuzey Ormanları’nda yaşanan cinayeti durdurmaya çalışan bilim insanlarını, hukukçuları, doğa savunucularını, İstanbul halkını “Faiz lobisi, Lufthansa lobisi, Frankfurt Havaalanı Lobisi” diyerek karalamaya çalışırken söylediğiniz yalanlar, Kabataş yalanlarınız kadar, internet yasaklarınız kadar gülünç ve zavallıdır. Yalana, zorbalığa, yağmaya, suç işlemeye son verin. Başta 3. havalimanı projesiyle ilgili mahkeme kararı olmak üzere, Atatürk Orman Çiftliği, Fener-Balat gibi yürütme işlemlerinize son veren yürütmeyi durdurma kararlarını hemen uygulayın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!