Vali yardımcısını kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Vali yardımcısını kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 13:35

Ankara Valiliğince düzenlenen Halk Gününe katılan Serkan Kaplan, şiddet uyguladığı için evi terk eden eşinin beraberinde götürdüğü kızını 2 aydır göremediğini belirterek, Vali yardımcısı Turan Atlamaz'dan yardım istedi. Kaplan, isteğinin olmaması halinde kendini yakacağını söyledi ancak vali yardımcısını kızdırdı.

Haberin Devamı

Vali Yardımcısı Turan Atlamaz Başkanlığında Salı günleri Ankara İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen halk gününe, bu hafta katılan 80 kişi derdini anlattı.

Halk gününe 5 yaşındaki kızıyla katılan Mine Açıkgöz, kulaklarında yüzde 62 oranında duyma kaybı olduğunu belirterek, derdini anlatabilmesi için halk gününe kızıyla geldiğini söyledi.

Açıkgöz'ün 5 yaşındaki kızı Semiha, “Annemin kulaklarının duyması için duyma cihazı alınmasını istiyoruz. Bir de kömürümüz olmadığı için çok üşüyoruz. Babam çalışmıyor. Bize kömür verir misiniz?” dedi.

Atlamaz da Mine Açıkgöz'ü duyma cihazı alınması için Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne yönlendirirken, aileye maddi ve gıda yardımı yapılması talimatını verdi.
Halk gününe katılan epilepsi hastası 20 yaşındaki Deniz Kaya, annesiyle birlikte yaşadığını ve maddi sıkıntı içinde bulunduklarını belirterek, işe yerleştirilmek istediğini söyledi.

Genç kızı, İşkur Müdürlüğüne yönlendiren Atlamaz, kendilerine ayrıca maddi yardımda bulunulacağını kaydetti.
Hurdacılıkla geçimini sağlayan Said Ödemiş (47) de, hurda topladığı aracının çalındığını dile getirerek, Valilikten kendisine yeni bir araç alınmasını istedi.
Said Ödemiş'in kimsesizler için kiralanan pansiyona yerleştirilmesi talimatını veren Atlamaz, Ödemiş'e hurda aracı alınacağını ve harçlık verileceğini bildirdi.
Ankara Hastanesinde diş tedavisi gören Zeki Gürkan da, hastaneden masraflar için istenen 70 lirayı ödeyemediği için tedavisinin yarım kaldığını belirterek, diş tedavisinin tamamlanması için yardım istedi.

Atlamaz da, hastanenin 70 lira istediğine dair yazının getirilmesi halinde paranın Ankara Valiliğince ödeneceğini bildirdi.

Halk gününe gelen Serkan Kaplan ise, şiddet uyguladığı için eşinin, 5 yaşındaki kızıyla birlikte evi terk ettiğini, 2 aydır kendisine gösterilmeyen çocuğunu çok özlediğini gözyaşları içinde anlattı.

Vali Yardımcısı Atlamaz'dan yardım isteyen Kaplan, bu duruma çözüm bulunmaması halinde kendisini yakacağını söyledi.
Serkan Kaplan'ın sözlerine kızan Atlamaz, “Bak kardeşim kendini yakma işini aklından çıkar. Biraz sağlıklı düşün. Konuyla ilgileneceğiz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!