Vali: Yakaladık

Güncelleme Tarihi:

Vali: Yakaladık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2001 00:00


Haberin Devamı

Susurluk zanlısı gözaltında

Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde 11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran'ı iple boğarak öldürdüğü iddiasıyla bir haftadır aranan katil zanlısı Recep İpek memleketi Diyarbakır'da gözaltına alındı. Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, zanlının operasyonla yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini açıkladı. Zanlının ağabeyi Mehmet İpek ise Recep İpek'i kendisinin teslim ettiğini ve kardeşinin suçsuz olduğunu söyledi. Anne ve babasının küçük kızlarının tedavisi için İstanbul'a gitmesi nedeniyle anneannesinin yanında kalan Avşar Sıla, 6 Nisan Cuma günü öğle saatlerinde ortadan kaybolmuş ve yapılan aramalar sonunda ertesi gün İpek'in evinin bodrum katında çuval içinde cesedi bulunmuştu. Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, İpek'in Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bismil'de gerçekleştirilen operasyonda yakalandığını ve ilk sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf ettiğini açıkladı. Vali, Diyarbakır'a getirilen İpek'in Balıkesir'e gönderileceğini bildirdi. Balıkesir Emniyet Müdürü İhsan Yılmaztürk de, ‘‘İpek verdiği ilk ifadede suçlamaları kabul etti. Özel ekip İpek'i Susurluk'a getirmek üzere Bismil'e gitti’’ dedi.

Rüyamda katili gördüm

Kızının katil zanlısının yakalandığını, kalbi delik olan 2 yaşındaki kızı Nazlıcan'ın ameliyat edildiği İstanbul Memorial Hastanesi'nde öğrenen Nihal Çaldıran, ‘‘Kızım geri gelmeyecek ama çok mutluyum. Şu anda belki de dünyanın en mutlu insanı benim. Çocuğumun ölümünden sonra ilk kez rahat bir nefes aldım. Dün gece rüyamda katili ve yakınlarını gördüm. Büyük bir çığlıkla kendimi hastanenin koridoruna attım. Yakalanacağı sanki bana malum oldu’’ dedi.

Baba Salim Çaldıran da İpek'in cezasının mutlaka ölüm olmasını istedi, şunları söyledi: ‘‘Yakalanmasına nasıl bir duygusal tepki vereceğimizi bile bilemiyoruz. Çünkü işlediği suç yanına kár kalmayacak ve cezasını çekecek. Bu tür suçlar ayrı bir şekilde değerlendirilmeli. Yani şimdi bu adama idam cezası verilecek. Ardından ceza müebbete çevrilir ve 10-15 yıl yattıktan sonra da çıkacak. O insan içeri girip çıktıktan sonra topluma faydalı biri haline mi gelecek? Zaten öyle biri olsaydı, bunu yapmazdı. Onun cezası mutlaka ölüm olmalı. O ölümü haketti.’’

Ağabeyi: Teslim ettim o suçsuz

ZANLI Recep İpek'in ağabeyi Mehmet İpek ise kardeşini İstanbul'dan Diyarbakır'a getirdiğini, Bismil’de Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp kardeşini teslim ettiğini öne sürdü. Mehmet İpek, ‘‘Kardeşimi gerçeğin ortaya çıkması için teslim ettim. Kardeşim bu olayı yapmamış. Herşey açığa çıkacak’’ demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!