Vali’nin buzağısına şemsiyeli koruma

Güncelleme Tarihi:

Vali’nin buzağısına şemsiyeli koruma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 16:19

Erzurum'da Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Suni Tohumlama Buzağıları Teşvik Yarışması’nda ilginç görüntüler yaşandı. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, yarışmaya katılan, Vali Celalettin Güvenç’e ait Hosltein cinsi buzağının sıcaktan rahatsız olmaması için şemsiye ile güneşten korumaya çalıştı. Bunu gören diğer buzağı sahipleri ise, “Buzağı Vali’nin olunca torpilli oluyor” diyerek tepki gösterdi. Vali Güvenç’e ait buzağı yarışmada dereceye giremedi.

Haberin Devamı

Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi kapsamında, bu yıl ilki düzenlenen ‘En Güzel Buzağı’ yarışması, Palandöken semtindeki İller Bankası’na ait boş arazide yapıldı. Yarışmaya, Holstein, Montofon ve Simmental cinsi 120 buzağı katıldı. Tarım İl Müdürlüğü ve Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim görevlilerinden oluşan jüri üyeleri, tek tek kontrol ettikleri buzağıların ırk özelliklerini, vücut, bacak ve tırnak yapılarını değerlendirdi.

Sahipleri tarafından çiçeklerle ve balonlarla süslenen buzağıların ilginç görüntüler oluşturduğu yarışmaya, Vali Celalettin Güvenç’e Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi tarafından yaptırılan Süt Sığırcılık Merkezi'nde hediye edilen 20 günlük Holstein cinsi buzağı da katıldı. Jüri üyelerinin değerlendirme yaptığı sırada protokol çadırı önünde duran Vali Güvenç’in buzağısı sıcak hava nedeniyle huysuzlanınca Tarım İl Müdürlüğü çalışanları hayvanı su ile ıslatıp serinletmeye çalıştı. Görevlilerin, daha sonra bir şemsiye ile buzağıyı güneşten korumaya çalışmaları diğer hayvan sahiplerinin tepkisine neden oldu. Yakından ilgi gösterilen buzağının Vali’ye ait olduğunu öğrenen hayvan sahipleri, “Tabi buzağı Vali Bey’in olunca böyle torpilli oluyor. Bizimkiler de güneşin altında eriyor” dedi.
Yarışma sonunda Vali Güvenç’in buzağısı dereceye giremezken, birinciliği Oltu’tan gelen Selahattin Yıldız’a ait bir aylık Simmental cinsi buzağı kazandı.

Haberin Devamı

Vali Celalettin Güvenç, Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan ile daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı yarışmada dereceye giren hayvan sahiplerine ödül olarak küçük altın ve 50-150 YTL, buzağılara da yalama taşı ile 5’er balya ot verildi.

Vali Güvenç, dereceye giremese de buzağısının yarışmaya renk kattığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!