Vali Güler: Caydırıcı tedbir şart

Güncelleme Tarihi:

Vali Güler: Caydırıcı tedbir şart
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2005 14:28

İstanbul Valisi Muammer Güler, dört imalathaneye baskın yapıldığını, sahte rakı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiğini bildirirken, sahte rakı üretimiyle etkin mücadele için caydırıcı ve ıslah edici tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Muammer Güler, İstanbul Valiliği’nde sahte rakıya ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. Sahte rakı imalatına karışan 12 kişinin tutuklandığını belirtirken, bu süre içinde 4 imalathaneye baskın yapıldığını, çok sayıda kapaklama makinesi, damıtma aletleri, metil alkol bidonları, sahte rakı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiğini kaydetti.

Sahte rakı imalatıyla ilgili birçok ihbar alındığını kaydeden Vali Güler, Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, ilk kademe ilçe belediyeleri ve ağırlıklı olarak Büyükşehir Belediyesi’nin denetim çalışmalarının eğlence ve içki satılan yerlerde devam ettiğini söyledi.  Gösterilen duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Muammer Güler, birçok yerde de, sahte imal edilen rakıların yollara, alanlara bırakıldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Vali Güler, bu imalathanelere daha önce neden operasyon yapılmadığına ilişkin soruyu yanıtlarken de, güvenlik birimlerinin görevlerinin bu işlerle devamlı uğraşmak olduğunu ve burada da geç kalınmadığını söyledi. Güler, bu olayın toplumsal bir sorun olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, sahte rakının bir satıcısı varsa behemehal bir alıcısının da olduğunu dile getirdi. Bilerek, isteyerek bunu kullanan insanlar bulunduğuna dikkat çeken Güler, "Geçmişte yapılan birçok operasyon var. Bunlarla etkin mücadele, caydırıcı cezalar ve ıslah edici tedbirlerle olur. Caydırıcılığı olmayan cezalardan dolayı bunlar artıyor" dedi.

Sahte rakıya talep olduğuna da işaret eden Güler, "Bunu da dikkate almak lazım. Devletin görevi, buradaki sıkıntıları gidermektir. Toplumsal duyarlılık gelişmeli. ’Bin nasihat mı, bir musibet mi’ diye bir söz var. Anlaşılan o ki, daha duyarlı, daha dikkatli olmamız gerekir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!