Vali Bey’in resepsiyon pastanesi

Güncelleme Tarihi:

Vali Bey’in resepsiyon pastanesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2012 00:00

Yasaklar, engellemeler tartışılırken Amasya Valiliği de Cumhuriyet resepsiyonunu bir pastane salonunda yapıyor.

Haberin Devamı

AMASYA Valiliği bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nu kentteki bir pastanede yapacak. Geçen yıl Van depremi nedeniyle iptal edilen, önceki yıl ise 3 yıldızlı Büyük Amasya Oteli’nde düzenlenen resepsiyonun bu yıl Fatih Sultan Mehmet Camisi yanında bulunan ve 1 ay önce hizmete giren bir pastanede verilecek olmasına, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Amasya Şubesi ve CHP Amasya İl Başkanlığı tepki gösterdi.

ADD davete katılmayacaklarını belirtti. ADD Amasya Şube Başkanı Metin Kara, “Amasya’da 2 tane 3 yıldızlı otel var, orduevi var. Amasya Tamimi’nin imzalandığı tarihi Saraydüzü Kışla binası var. Tüm bunlar dururken bir apartmanın altındaki bir pastaneyi mi uygun görüyorlar?” dedi. Amasya Valisi Abdil Celil Öz ise eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, Amasya’da daha önce otelde yapılan resepsiyonda mekanın genişliği ve yapılan hizmetin kalitesinden memnun

/images/100/0x0/55eb4817f018fbb8f8b71678
kalmadıklarını söyledi. Bu nedenle bu yıl mekanın genişliği ve hizmet kalitesi nedeniyle yeni hizmete giren bir pastaneyi tercih ettiklerini dile getiren Vali Öz, “Önemli olan iç mekanda Cumhuriyet’in özelliklerine ve niteliğine yakışır gerekli düzenlemenin yapılmış olması” diye konuştu. Amasya Valiliği’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle pastanede vereceği resepsiyona siyasiler tepki gösterdi:

Haberin Devamı

* Emine Ülker Tarhan (CHP Grup Başkanvekili) “Mesele burada Cumhuriyet’in hafifletilmeye çalışılması. Her açıdan hafifletilmeye, bir şekilde renginin soldurulmaya çalışılması olarak görüyoruz. Kendi bilinçaltlarının, zihniyetlerinin, bakışlarının eylemlerine yansıması diye görüyorum. Ama biz 29 Ekim 2012 Saat 11.00’de Ulus’ta bunlara gereken cevabı vereceğiz.” 

* İsmet Büyükataman (MHP Genel Sekreteri) “Başka yer bulamamışlar mı Cumhuriyet resepsiyonu için? AKP’nin bu konuyla ilgili yaptığı teşebbüsler artık gerçekten kamu vicdanını rahatsız edecek noktalara ulaştı. Yayınladıkları genelgelerle, Cumhuriyet’le ilgili hangi değerimiz mevcut ise onları bertaraf etmek için pervasızca bir takım teşebbüslerde bulunuyorlar. Bu zihniyetin yönetimindeki Türkiye’de bir valiliğin de böyle garabet içerisinde yaklaşım sergilemesini yadırgamamak lazım. Tipik bir AKP valisinin yapacağı davranış. Cumhuriyet’le kavgalı, Cumhuriyet değerlerinden rövanş almak isteyen bir yaklaşım. El atılmadık kurum bırakılmadı. En sonunda buna da şahit olduk. Milletin sabrını daha fazla zorlamamalılar.”

/images/100/0x0/55eb4817f018fbb8f8b7167a

Haberin Devamı


Adana yasaksız

ANKARA Valiliği’nce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yapacağı yürüyüş yasaklanırken, Adana Valiliği aynı gün kentte yapılacak yürüyüş ve mitinge izin verdi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Mehmet Göl, izin belgesini gösterdi, “29 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’te ASKİ Kavşağı’nda toplanıp Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinden Uğur Mumcu Meydanı’na kadar yürüyecek ve orada mitingimizi gerçekleştireceğiz. Kanla, irfanla kurduğumuz cumhuriyetimize sahip çıkmak için alanlardayız. Yurtsever halkımızı ay yıldızlı bayrağını alarak mitinge katılmaya çağırıyoruz” dedi.


Yasak kararı ‘YOK’ hükmünde

Haberin Devamı

CHP PM üyeleri Umut Akdoğan, Gül Çiftçi, Sevnur Yıldırım, Onursal Adıgüzel ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, dün yaptıkları açıklamada Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılacak yürüyüşlerin yasaklanmasını eleştirdiler.

/images/100/0x0/55eb4817f018fbb8f8b7167c

Valilik’in kararını eleştiren Akdoğan, yasak kararının kendileri için ’yok’ hükmünde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Mustafa Kemal Samsun’a çıktıktan sonra O’nu geri çağıran padişahın ’tutuklansın, tez kellesi vurulsun’ buyruğunu nasıl dikkate almadıysa, biz de AKP’yi ve onun valilerinin yasakçı zihniyetini dikkate almıyoruz. Cumhuriyet milletin bayramıdır. Hiçbir güç Cumhuriyeti yasaklama cesareti gösteremez. Ne AKP, ne de valilerinin buna gücü yetmez. Cumhuriyet bürokrasi koridorlarında kurulmadı. Bu ülkenin dağlarında, ovalarında, meydanlarında kuruldu. Nerede kurulduysa orada kutlanır. Dün Ulusal Kurtuluş mücadelemizi ve Cumhuriyetin kuruluşunu engelleme çabasında olanlara bu ülkenin meydanlarında hangi cevabı verdiysek bu 29 Ekim’de de aynı cevabı vereceğiz. Cumhuriyet de, meydanlar da halkındır.”

Haberin Devamı


29 Ekim 08.30’da Aslanlı Yol’da

/images/100/0x0/55eb4817f018fbb8f8b7167e

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Ankara Valiliği’nin izin vermediği 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağını açıkladı. Tarhan, valiliğin kararında bir değişme olmadığını da aktardı. Kılıçdaroğlu, 29 Ekim’de 08.30’da Anıtkabir Aslanlı Yol’da başlayacağı programına, 09.45’te Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne giderek devam edecek. Kılıçdaroğlu, saat 11.00’de Ulus’ta 1. Meclis önündeki Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılacak.

CEZAEVİNDE BAYRAMLAŞMA

CHP Lideri, bugün İstanbul’da Silivri Cezaevi’nde, tutuklu milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’la bayramlaşacak, Kılıçdaroğlu yarın Diyarbakır’a gidecek.Umut ERDEM/ANKARA

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!