Vali, belediye başkan ve rektör çöp topladı

Güncelleme Tarihi:

Vali, belediye başkan ve rektör çöp topladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 14:00

KARS Valiliği ile belediyenin ortaklaşa başlattığı ‘Kentiniz evinizdir, kirletmeyin’ adlı temizlik kampanyası ilgi gördü. Kampanyaya katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, “Gelişmişliğin bir ölçütü de temizliktir” dedi.

Haberin Devamı

Valilik ve belediye tarafından başlatılan, kampanyaya Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı AKP'li Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abamüslüm Güven, kamu kuruluş temsilcileri, okul müdürleri ile engelliler ve öğrencilerden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. “Gelişmişliğin ölçütü de temizliktir” diyen Vali Mehmet Ufuk Erden, “Kars bizim evimiz. Evimizi temiz tutmamız gerekir. Biz de Kars'ı temiz tutmak için bütün kamu kurumları, öğrenciler ve halkla birlikte bahar temizliği başlatıyoruz. Biz bu kampanyayı önemsiyoruz. Konuksever bir milletiz. Bunu kentimizde de göstermek istiyoruz. Festival ve programlarla Kars ülke düzeyinde adını duyurmaktadır. Bunda herkesin emeği var. Bahar temizliği sadece bir gün olmamalıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da, kampanyayla birlikte kentin 20 caddesinde temizlik yapıldığını söyledi. Alibeyoğlu, “Kampanya için kurumlardan öğrencilere herkes katılım gösteriyor. Son derece mutluyuz. Belediye olarak 20 caddede temizliğe başladık. Dileğimiz başlattığımız bu kampanyanın sürekli olmasıdır. Cadde ve sokaklara çöp dökmeden kenti temiz tutmak istiyoruz. Yeniden temizlememek için çöp dökmemek lazım. Sloganımız bu olacak” dedi.

Valilik önündeki konuşmaların ardından katılımcılar ellerine eldiven geçirerek Gazi Ahmet Muhtar Paşa, Faikbey, Prof.Dr. Metin Sözen ve Ordu Caddesi'nde çöp topladı. Vali Erden, Başkan Alibeyoğlu ve Rektör Prof.Dr. Güven ile öğrenciler cadde ve kaldırım üzerinde bulunan çöpleri toplayarak poşetlere koydu. Vali Erden kampanya sırasında işyeri sahiplerinin temizlik konusunda titiz davranmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!