Vakıfların denetimine kadro engeli

Güncelleme Tarihi:

Vakıfların denetimine kadro engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Metin Gürdere, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarında ‘‘dinsel amaçlı örgütlenmede'' kullanıldıkları için eleştirilen vakıfların, amaçları dışında kullanılıp kullanılmadığının, ‘‘kadro yetersizliği'' nedeniyle denetlenemediğini bildirdi.

Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı Metin Gürdere, yeni bir çalışma yaparak vakıfların yeni bir tarifi ve çağdaş bir yorumunun yapılacağını söyledi.

Vakıfların sosyal amaçlı olarak kurulduğunu, ancak bunun, ‘‘önü açık, ucu açık bir konu'' olduğunu vurgulayan Gürdere, şöyle konuştu:

‘‘Biz yeni bir çalışma yapacağız. Vakıflara kooperatif ve şirketlerde olduğu gibi bir statü verilecek. RP'nin siyasi avantajının önünü kesmek doğrultusunda hereket edemeyiz. Vakıfların dini amaçlı kullanılanları da var. Yasal boşlukları giderilecek ve günümüze uydurulacak. Bu siyasi bir çalışmadan ziyade teknik bir çalışma olacak. RP'nin önünü kesmek, örgütlenmesini engellemek için bir yasal çalışma yapılamaz zaten'' dedi.

Gürdere, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün denetim elemanlarını güçlendirmeleri gerektiğini de söyledi. Vakıfların denetlenmesi yönünde yasal bir sıkıntı olmadığını, ancak personel sıkıntısı olduğunu ifade eden Gürdere, ‘‘Vakıflar iki yılda bir denetlenebiliyor. Personel problemi var. Kadro yok. Kadro takviyesi yapılacak'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!