VakıfBank şubeleri yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

VakıfBank şubeleri yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 13:16

7 bin 500’e yakın çalışanı ve 400’ün üzerinde şubesi bulunan Türk bankacılık sektörünün öncülerinden VakıfBank, şube otomasyonu ve CRM uygulamalarında Oracle Siebel CRM kullanmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin lider bankalarından VakıfBank T.A.O., dünyanın en büyük kurumsal yazılım şirketi Oracle’ın Siebel CRM/Şube Otomasyonu ve Oracle Teknoloji Ürünleri ile yepyeni bir altyapı ile donanacak.

 

1954 yılından bu yana Türk bankacılık sektöründe yenilikler sunma hedefiyle çalışan ve temel bankacılık faaliyet alanında önemli pazar payına sahip olan VakıfBank, Oracle ve IBM işbirliğiyle uygulamaya sokacağı yeni sistem sayesinde, 7 bin 500’e yakın çalışanının, banka müşterilerine daha verimli ve etkin hizmet verebilmesini amaçlıyor. 

 

Vakıfbank’ın “Müşteri Odaklı Bankacılık Hizmeti” misyonu doğrultusunda, gerçek zamanlı verilerin anlık olarak şubelerdeki çalışanlar tarafından kullanılması ve değerlendirilmesi büyük önem taşıyor. VakıfBank, yeni sistemde Oracle Siebel CRM ürünleri ile ilk aşamada şubelerden satış, pazarlama, kampanya yönetimi ve gerekli raporlama ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyor. VakıfBank;Oracle/Siebel CRM’in sunduğu mükemmel çözümler, analitik yetenek, yüksek performanslı raporlama ve raporlamalarda sunduğu kusursuzluk sayesinde müşteriler, satışlar,finansal göstergeler ve diğer alternatif alanlarda, gerçek zamanlı olarak analizler de yapabilecek.

 

Haberin Devamı

Bu yeni projeyle son kullanıcılar, operasyonel sistemde verileri üretilir üretilmez kendi ekranlarında yorumlama yapabilecek şekilde kullanıma hazır bulacak. Ayrıca gerçek zamanlı öneri mekanizmalarıyla CRM uygulamalarını destekleyici şekilde ‘İş Zekâsı’ teknolojilerini kullanılabiliyor olacaklar. Böylece değişik kanallardan kurumlarla irtibata geçen müşterilere, o anki işlemlerine göre en uygun öneriler sunulabilecek.

 

VakıfBank, bu özel proje için Oracle’ın Siebel CRM ve teknoloji ürünleri ile IBM’in sistem entegratörlük ve danışmanlık hizmetlerini biraraya getirerek, Türk finans sektörü içinde iki dev kuruluşu buluşturmuş oldu. IBM; yurtdışında ve bankacılık alanında gerçekleştirmiş olduğu birçok başarılı Oracle/Siebel CRM proje uyarlama referanslarına, bu proje sayesinde Türkiye’den de Vakıfbank’ı ekledi.

 

Haberin Devamı

VakıfBank tarafından yapılan açıklamada, Oracle ve IBM ile gerçekleştirilen işbirliğinden memnuniyet duyulduğu belirtilerek, teknolojiyi doğru ve verimli kullanmak, teknolojiden yararlanarak faaliyet gösterdiği sektörde daha etkin işlere imza atabilmek amacıyla Oracle’ın tercih edildiğini kaydedildi. Oracle’ın Siebel çözümlerinin özellikle finans ve bankacılık sektöründeki başarısının, kararda önemli bir kriter olduğu vurgulanan açıklamada “Oracle’ın alanında bir numaralı ürünleri ve başarısı kanıtlanmış veritabanı ürünü, ihtiyaçlarımızla tam örtüşüyordu. Bunun yanında Oracle ekibinin tecrübeleri ve bilgi birikiminin de bize yol gösteriyor olması kararımızda etkili oldu” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!