Vakfı, diğerlerini taciz için kurdum

Güncelleme Tarihi:

Vakfı, diğerlerini taciz için kurdum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2001 02:13

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Türkiye Sağlık ve Eğitim Vakfı'nı (TÜRKSEV), kamu kaynağı ile kurulup daha sonra, ‘birilerinin malı haline gelen vakıfları taciz etmek amacıyla’ kurduğunu söyledi.

Durmuş, TÜRKSEV'in kuruluş senedi gereği hiçbir şekilde Sağlık Bakanlığı bünyesinden çıkarılamayacağını vurguladı. Durmuş, bugüne kadar kamu kaynağı ile birçok vakfın kurulduğunun da altını çizdi ve ‘‘Kamu kaynağı ile kurulmuş olmasına rağmen bu vakıflar bir süre sonra birileri tarafından kamu dışına çıkarılmış ve kendi vakıfları haline getirilmiş. Oysa TÜRKSEV'de bu hiç olmayacak’’ dedi. Durmuş, şunları ekledi:

‘‘TÜRKSEV ile ilgili hakkımda yazılmadık konu kalmadı. Oysa ben bu vakfı kurarken bir örnek, bir ilk de yarattım. Sağlık Bakanlığı bünyesinden bu vakıfın alınıp götürülmesi kurumuş senedi gereği mümkün değil. Aslında ben bunu bilinçli olarak yaptım. Kamu kaynağı ile kurulup, daha sonra birilerinin malı haline getirilen vakıfları taciz etmek için bu vakfı bu şekilde kurduk. Şimdi o durumda olan vakıflar düşünsün bakalım. Ben bu vakfı kurmasaydım, onlar hiç gündeme gelmeyecekti. Bir örnek yaratmak istedim ve bunda da başarılı oldum. Şimdi kamu kaynağı ile kurulan ve kamu dışına çıkarılıp birilerinin malı haline getirilen vakıflar düşünsün.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!