Vaadimi tutamadım özür dilerim

Güncelleme Tarihi:

Vaadimi tutamadım özür dilerim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 11:48

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, 2010 seçimleri öncesi üniversite ücretlerini üç katına yükselten karara, desteklemeyeceği vaadine rağmen “evet” oyu vererek sözünü tutmadığı için, dün iki yıl sonra özür diledi.

Haberin Devamı

Clegg’in özrünün  gelecek hafta yapılacak, “partiyi gelecek seçimlerde temsil edecek liderin kim olacağının tartışılacağı” Liberal Demokrat Parti kongresinden önce gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Danışmanlarının “Özür zayıflık belirtisi olabilir, gömülü sorunu eşelemeye gerek yok” uyarısına rağmen, modern politikacılarda ender rastlanan bir harekete imza atan Clegg, “Vaadettik ama tutamadık.Ve  bu  yüzden üzgünüm” dedi.

Liberallerin yönetimindeki belediyelere son dönemde yaptığı ziyaretlerde edindiği “sözünde durmamak basitçe unutulacak bir şey değildir” izlenimleri üzerinde özür dilemeye karar verdiği belirtilen Clegg, “Tutamadığımız, iyi amaçlar hedeflenerek verilen bir vaatti. Ancak yerine getiremeyeceğimizden kesin olmadığımız sözü vermemeliydik. Kendimi paranın olmadığı çok pahalı bir plana adamamalıydım” dedi.

Haberin Devamı

İngiltere’de oy sıralamasında üçüncü sıradaki Liberal Demokrat Parti, 2010‘daki genel seçimler öncesi vaatlerinde, muhafazakar partinin gündeminde olan, üniversitelerin yıllık ücretini 3 bin 200'den 9 bin sterline çıkarma kararına “Üniversite ücretlerini artıracak herhangi bir fikre karşı çıkarız” demiş, sayısız öğrenci ve velinin desteğiyle oylarını yükseltmişti.

Nick Clegg seçimlerden sonra David Cameron ile koalisyon hükümeti kurarak, üniversite ücretlerini 9 bine yükseltmesi kararına evet oyu verince  uzun süre yoğun tepkiler almış “yalancı” damgası yemişti.

Oylamada Liberal Parti’den 21 hayır’a karşı 27 evet çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!