Üzmez davasında korsan avukat

Güncelleme Tarihi:

Üzmez davasında korsan avukat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2008 00:00

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in, Bursa’da 14 yaşındaki B.Ç.’ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasına B.Ç.’nin avukatı olduğunu söyleyerek giren Alperen Akdemir’in, İstanbul Barosu’ndan kaydının silindiği ve bu nedenle avukatlık yapamayacağı ortaya çıktı.

BURSA 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez’in hakim önüne çıktığı 17 Eylül’deki ilk duruşmaya gelen Alperen Akdemir, İstanbul Barosu’na kayıtlı bulunduğunu ve mağdur B.Ç.’nin avukatı olduğunu söyledi. Akdemir, vekáletnámeyi ise bir sonraki duruşmada getireceğini bildirdi.

Bursa Barosu Başkanı Zeki Karaman, İstanbul Barosu’ndan kaydı silinen ve bir başka baroya da kaydı bulunmadığı kesinleşen Alperen Akdemir hakkında dün öğleden sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Karaman, "Barolar Birliği’nde yaptığımız araştırmada hiçbir yerde kaydına rastlamadık. Biz de Bursa Barosu olarak görevi kötüye kullanmak suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Alperen Akdemir’in, ilk duruşmaya B.Ç.’nin avukatı olduğunu söyleyerek girmesinin yanında, Hüseyin Üzmez ve ’cinsel istismar’ olayında ona yardımcı olan küçük kızın annesi Livaze Ç. ile cezaevinde görüşmeler yaptığı belirlendi.

Baro’dan kaydı silindi

İSTANBUL Barosu Başkanı Muammer Aydın, Alperen Akdemir’in daha önce baroya kayıtlı olduğunu, ancak konut ve büro adresini değiştirdiği için kendisine tebligat yapılamaması nedeniyle 26 Haziran 2008 tarihi itibarı ile kaydının silindiğini söyledi. Aydın, Akdemir’in başka bir baroya kayıt yaptırıp yaptıramayacağına ilişkin soruya, "Bir nakil söz konusu olsaydı bizden sicil dosyasının istenmesi gerekirdi. Böyle bir şey söz konusu değil" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!