Uzman savcılar trilyonu arıyor

Güncelleme Tarihi:

Uzman savcılar trilyonu arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kapatılan RP'nin 1 trilyonunun kaybolmasına ilişkin suçduyurusu üzerine soruşturmayı üstlenen Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ali Karaatlı, eski RP'li Adalet Bakanı Şevket Kazan döneminde adının başsavcılık için geçmiş olmasının soruşturmayı olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın, Maliye Bakanlığı'nın kapatılan RP'nin 1 trilyon lirasının kaybolmasına ilişkin raporuna dayanarak yaptığı suç duyurusu üzerine yürüttüğü incelemeyi tamamlayarak, soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na vekalet eden Başsavcı Vekili Mehmet Ali Karaatlı'nın bir grup savcıdan oluşturduğu heyet, Maliye Bakanlığı raporu ile Savaş'ın suç duyurusu dilekçesi üzerinde yaptığı incelemeyi dün sabah tamamlayarak, ön inceleme raporlarını Karaatlı'ya sundu. Bunun üzerine Karaatlı, kapatılan RP'nin kaybolan 1 trilyon lirası ile ilgili soruşturma başlattı. Karaatlı, soruşturmayı, ‘‘özel evrakta sahtecilik ve parti kayıtlarında tahrifat yaptıkları’’ iddia edilen kapatılan RP'nin genel merkez ve 80 il yöneticisi hakkında yürüttüklerini hatırlatarak, RP ile ilgili işlem yapmalarının sözkonusu olmadığını söedi.

Karaatlı, ‘‘Dosya krizi falan yok’’ diyerek, uzman savcılardan oluşan bir heyetle çalışmalarını sürdüklerini bildirdi, ‘‘Keşke Bekir Bey de (Başsavcı Vekili Bekir Selçuk) gelseydi ama onu bulamadık’’ diye konuştu.

Devletin üst düzey yöneticileri hakkında soruşturma yapma yetkisinin Adalet Bakanlığı genelgesine göre başsavcılarda olduğunu belirten Karaatlı, kendisinin de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na vekalet ettiğini, kurallara aykırı bir durumun olmadığını söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!