Uzman doktor sonunda Hakkari’ye gelebildi

Güncelleme Tarihi:

Uzman doktor sonunda Hakkari’ye gelebildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2004 01:59

Hakkari’de uzman doktor yokluğu nedeniyle son 1 ayda 6 böbrek hastasının yaşamını yitirmesi ardından Sağlık Bakanlığı’nın atadığı doktor kente geldi.

Hakkari Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi’nde uzman doktor yokluğu nedeniyle, kentte son 1 ay içinde 6 böbrek hastası tedavi olamayıp yaşamını yitirmişti. DHA’nın gündeme getirdiği sorun ardından Sağlık Bakanlığı Tarsus Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi’nde görevli Dr. Zafer Gübelek’i Hakkari’ye 45 günlüğüne geçici görevle atandı. Kente gelen Dr. Gübelek, Devlet Hastanesi’nde başhekim İdris Ethemoğlu tarafından karşılandı. Hemodiyaliz Ünitesi’ni ziyaret eden Dr. Gübelek, ‘Burada yaşananları basından öğrendim. Bundan sonra görevimin başındayım’ dedi.

SAĞLIK BAKANI’NDAN UZMAN HEKİMLERE ÇAĞRI

Güneydoğu’da doktorluk yapın

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, uzman hekimlere doğu ve güneydoğuda görev yapmaları çağrısında bulundu. Akdağ, gönüllü olacak hekimleri teşvik amacıyla, özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik ek yasal düzenlemelerin TBMM’ye sunulmak üzere olduğunu bildirdi. Akdağ, yazılı açıklamasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzman doktor ihtiyacını karşılamak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Akdağ, uzman hekimlere doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapmaları çağrısında bulunurken, şöyle dedi: ‘Tüm bu tedbirler ve özendirmeler neticesinde, doğu ve güneydoğunun uzman hekim ihtiyacını karşılayamadığımız takdirde rotasyonlarla bu açık kapatılacaktır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!