Uzi’li baron savaşına baskın

Güncelleme Tarihi:

Uzi’li baron savaşına baskın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 00:00

Uyuşturucu baronlarının savaşını 1.5 yıl boyunca teknik takiple izleyen polis, 5 ilde 50 kişiyi gözaltına aldı.

İŞTE KARE KARE MÜTHİŞ OPERASYON

ABD’nin uyuşturucu kaçakçısı listesindeki 4 kilit isimden biri olan Cumhur Yakut’un ağabeyi Abdülbaki Yakut’un oğlu Kamil Yakut, 2007 yılının aralık ayında kendisine polis süsü veren kişilerce kaçırıldı. İşkenceyle 76 bin dolar alındı. Olay sonrası çalışma başlatan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kamil Yakut’u uyuşturu baronu Hüseyin Baybaşin’in mahkeme kararıyla soy adlarını değiştiren yeğenleri Naif, Yavuz ve Gıyasettin Yavuztürk’ün kaçırdığını belirledi.

İşkenceyle 300 bin Euro

Ekipler, çetenin, Abdülbaki Yakut’u da 2007’de silahla tehdit edip kaza süsü verilen bir olayda öldürmeye çalıştığını tespit etti. 2008 yılı aralık ayında Abdülbaki Yakut da kendilerine polis süsü veren kişilerce kaçırıldı ve işkenceyle 300 bin Euro’su alındı. Serbest bırakılan Yakut, polise Cumhur Yakut’la kardeş olması nedeniyle Baybaşin Ailesi’nin hedefi olduğunu, uyuşturucu ticareti yapmadığını öne sürdü.

323 kilo eroin kavgası

Polis, iki aile arasında yaşanan anlaşmazlığın 2001 yılında Bağcılar’da yakalanan 323 kilo eroine dayandığını ortaya çıkardı. Polise göre 323 kilo eroinin sahipleri olan Hüseyin Baybaşin ve Cumhur Yakut’un arası bu olayla açıldı. Baybaşin’in yeğenleri Cumhur Yakut’un yakınlarından yakalanan eroinin parasını almak için kaçırma ve işkence olayları yaptı. Naif, Yavuz ve Gıyasettin Yavuztürk’ün yönettiği çete, Ataşehir’deki Ata Plaza’nın 10’uncu katında bulunan Nispet Bar’a haraç baskını yaptı. Çıkan çatışmada işletmeci Yusuf Orhan’la birlikte 4 kişi yaralandı. Çatışma sonrası yaralıların plazadan çıkarılışı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Barda bulunanların çatışma sonrası panik halde plazadan çıkışları da kameralara yansıdı. Polis, baronlar savaşını durdurmak için 1.5 yıl boyunca yaptığı telefon takibinde, çeteye Florya Polis Okulu’nda görevli Başkomiser U.Ö.’nün de yardım ettiği saptandı. Başkomiserin kaçırılacak kişilere fiziki takip yaptığı, bilgileri Yavuz Yavuztürk’e aktardığı ileri sürüldü.

Tabanca, kama, kılıç, esrar

Geçen cuma İstanbul başta olmak üzere 5 ilde, özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonla aralarında Yavuz, Naif, Gıyasettin Yavuztürk, Ramazan Yıldız ve Başkomiser U.Ö’nün de bulunduğu 50 kişi yakalandı. Şüphelilerle birlikte 1 Uzi, 3’ü Glock 9 tabanca, kuru sıkı tabanca, 165 mermi, bir miktar esrar ve hap, 4 kama ve bıçak, 1 kılıç ele geçti.

Türk Escobar da çetede

1999’da 6 Avrupa ülkesinde yapılan operasyonda 200 adamıyla birlikte yakalanan "Türk Escobar" lakaplı Ramazan Yıldız’ın çete için çalıştığı, kaçırma sonrası istenilen paraların ödenmesi için, "Kafanıza sıkar geçerler. İstediklerini verin" diye gözdağı verdiği belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!